Кремлівська агресія у вигляді торгової війни

У Москві безапеляційно заявили, що Україна має знати, що її чекає, якщо не вступить до Митного союзу. І це при тому, що українцям відомо, у якій ситуації опинилася Білорусь та Казахстан після вступу до Митного союзу. Зрештою, сам заступник міністра економічного розвитку Російської Федерації заявив, що їхня економіка перебуває у стані стагнації. Про яку перспективу для України в Митному союзі може йти мова?
На фоні такої торговельної війни проблема з ув’язненням Юлії Тимошенко може видатися українській владі не такою вже й складною. Не виключено, що тиск Росії викличе зворотну реакцію, і Угоду про асоціацію з ЄС підписати буде легше. Росія таки «переграла», пішовши війною на наших олігархів, які тепер докладуть усіх зусиль, аби не потрапити в кремлівські «обійми». Цілком можливо, що Україна поступиться перед вимогами МВФ навіть у фіскальних і валютних питаннях, аби вийти з цієї непростої ситуації. Такими діями Путін лише втрачатиме своє проросійське лобі, тим більше, що його кум Медведчук, на якого так покладається, уже не гравець на політичній арені України, аби впливати на наших політиків.
Стає очевидним той факт, що Україна опинилася між молотом і ковадлом. Будь-який вступ особливого полегшення українцям не дає. Ми реально бачимо, яка боротьба ведеться за Україну. Та, як відомо, ніхто з «визволителів» не турбується про добробут «визволених», а лише про свої власні інтереси. Нас просто змушують робити вибір, і в нинішньому глобальному світі треба з двох зол вибирати менше, тим паче, такій економічно відсталій країні, як наша. Зате з якими потенційними ресурсами!
Ольга ЖАРЧИНСЬКА
  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>