За минулий рік у Волинь вкладено понад 1 мільярд гривень капітальних інвестицій

- Усі кроки нинішньої української влади – чи то в царині економіки, чи внутрішньої політики, чи зовнішньоекономічних відносин – спрямовані на зростання добробуту людей і держави. Ця стратегія є непорушною і системною, на чому вкотре наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі із журналістами загальноукраїнських телеканалів. Важко не погодитися з главою держави, який заявив, що відстоювання національних інтересів не має впливати на якість життя людей чи стану економіки… Результати такої державницької позиції ми, волиняни, бачимо щодня у відремонтованих лікарнях, реконструйованих школах, збудованих дитсадках і спортивних комплексах, вмощених та освітлених ліхтарями дорогах. Президент вірно зауважив, що попри світову кризу, ВВП держави поступово зростає. І найголовніше -  зростають заробітна плата і пенсії. За три роки пенсії в Україні збільшились на 42,4%, а рівень заробітної плати - на 59%.

Окрім цього маємо приріст іноземних інвестицій.  Красномовний факт: за минулий рік лише у Волинь вкладено 1 млрд  219 тис. грн. капітальних інвестицій та понад 69,5 млн дол. США іноземних інвестицій. Маємо 349 доларів інвестицій на одного жителя області. Хіба це не відмінний показник? Заради справедливості потрібно зазначити, що такої довіри іноземців не було би без реформування економіки, без змін в законодавстві. Недарма глава держави акцентує, що будь-яка реформа повинна створювати умови для зростання економіки. А зростання економіки можливе тільки тоді, коли буде зростання інвестицій. При цьому, Віктор Янукович особливо наголошує – зростання економіки не повинно обтяжувати простих громадян. Незважаючи на всі вимоги Міжнародного Валютного Фонду, тарифи для українців не підвищуватимуться.

Президент не випадково концентрує увагу на співпраці влади та бізнесу – що, власне, успішно практикується в нашій області.  До прикладу, компанії Кромберг енд Шуберт Україна в Луцьку і Хан-Еектробау Україна у Нововолинську капіталізували землі та успішно ведуть бізнес на території Волині. Це вкотре засвідчує рівень довіри іноземних інвесторів до державної політики. Весь світ будує внутрішню політику шляхом партнерства держави і бізнесу. Держава створює умови, а бізнес заробляє гроші. Це принцип ринкової економіки. Такі підходи дозволяють зацікавити бізнес у розвитку держави.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>