Волинська міліція викрила групу розкрадачів церков (фото)

– До складу групи входили четверо осіб, – розповів начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук. – Це 46-річний організатор та його 26-річна співмешканка – жителі сусідньої держави. Однак після того, як чоловіка оголосили в розшук через переховування від відбування покарання за скоєння крадіжок, вони переїхали в місто Кривий Ріг Дніпропетровської області. Тут же познайомилися з 34-річним місцевим жителем, який згодом став їхнім кумом. А невдовзі налагодили зв’язок 33-річним скупником краденого зі столиці.

Зловмисники спеціально знаходили стародавні храми, адже там могли зберігатися цінні старовинні ікони, які їх, власне, і цікавили. Загалом вони встигли «похазяйнувати» у Волинській, Вінницькій, Сумській, Чернігівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Черкаській областях. Нині вони обґрунтовано підозрюються у викраденні більше чотирьох десятків раритетних образів.

За наводкою волинських міліціонерів зловмисників «на гарячому» затримали вінницькі колеги. Злодюги саме обікрали церкву в одному із сіл Могилів-Подільського району. У них вилучили три ікони, Євангеліє, 14 тисяч гривень та інші речові докази, що свідчать про їх причетність до скоєння даного злочину.

При проведенні санкціонованих обшуків у помешканні киянина виявили 29 ікон, церковне начиння, Євангеліє. З його слів, усі ці речі він, колекціонер, отримував від 46-річного жителя Кривого Рогу.

За всіма фактами крадіжок із храмів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за частино 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання до шести років позбавлення волі.

Нині організатор арештований, щодо інших учасників злочинної групи вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває слідство.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>