«Волинь» перемогла донецький «Металург»

Результат домашнього матчу з донецьким «Металургом» став для «Волині» своєрідною компенсацією за втрачені в останній момент перемоги над «Карпатами» та «Ворсклою».

Перший тайм зустрічі не порадував цікавим футболом. Перед початком гри над Луцьком пройшла потужна злива, і поле було складним. Більш-менш призвичаїтись до слизького газону вдалося донеччанам. Саме вони заволоділи центральним плацдармом і, відповідно, домінували у матчі. Але атаки були переважно позиційні, а не швидкісні, тому габаритним лучанам непогано вдавалося нейтралізувати більшість з них у момент останнього пасу. Лише одногу разу Лазіч вибіг на побачення з Недільком і з гострого кута пробив прямо у голкіпера. Також мав свій шанс забити й найкращий бомбардир «металургів» захисник Чечер, який завдяки своїм габаритам спокійно складав конкуренцію височенним оборонцям «Волині» під час стандартів. Одного разу Чечер переграв на верху Масло і потужно пробив поруч зі стійкою.

«Волинь» буквально лічені рази переходила на половину поля суперника. Зовсім нічого не клеїлося у півзахисту лучан. Віталій Кварцяний ще у середині тайму змінив Ярослава Кінаша на Темура Парцванію, аби хоч якось переломити ситуацію. Та всеж «Волинь» трохи розбігалася лише ближче до перерви. На 38-й хвилині Сімінін довгим пасом кинув у прорив Шумахера. Голкіпер "Металурга" Паньків залишив ворота і вже за межами штрафного майданчика буквально на долю секунди випередив нападника «Волині» у боротьбі за м’яч, але «круглий» відскочив на півзахисника «Волині» Лопеса. Бразильцю лишалося з метрів 35-40 поцілити у порожні ворота. Але удар вийшов дуже неточним, як і через кілька хвилин, коли уже Шумахер вивів Лопеса на шикарну позицію.

На початку другого тайму гості спробували наростити темп, щоб таки втілити свою перевагу у голи. Поспішали так, ніби відчували, що сили до кінця гри може забракнути. За 15 хвилин другого тайму донеччани згаяли дві непогані нагоди забити, і потроху їх запал почав згасати. А «Волинь», яка терпіла тиск цілу годину, навпаки «побігла» так, ніби до цього свідомо економила сили. Непомітний раніше Бабатунде взявся за звичні для себе швидкі рейди через центральну зону. На 76-й хвилині Шумахер вивів бразильця один на один з голкіпером. Удар Бабатунде Паньків парирував, і прямо на Шумахера. Нападник «Волині» на добиванні зіграв невдало.

Вирішальною стала 86-а хвилина зустрічі. Донеччани провели чудову атаку і гравець «Металурга» із забійної позиції розстрілював Неділько. Голкіпер лучан взяв м’яч «намертво» і одразу зробив довгу передачу вперед, яка стала гольовою. Дмитро Козьбан, який щойно з’явився на полі замість Шумахера, скористався неузгодженістю у діях захисника та воротаря «Металурга» й головою проштовхнув м’яч у сітку - 1:0. Сил відігратися у гостей уже не було. Це перша домашня перемога «Волині» над донецьким «Металургом» в елітному дивізіоні.

 

«Волинь»-«Металург» Д. – 1:0

Гол: 1:0 – Козьбан (86).

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін, 6. Шиков – к, 14. Масло, 2. Леандро, 29. Кінаш (91. Парцванія, 27), 88. Скоба (8. Нємчанінов, 77), 20. Задерецький, 79. Бабатунде, 99. Лопес, 77. Шумахер (89. Козьбан, 81).

«Металург» Д.: 79. Паньків, 4. Чечер – к, 23. Насонов, 24. Оді, 7. Морозюк, 44. Прийма (35. Трояновський, 46), 13. Макрідіс, 14. Александре, 8. Нельсон, 9. Лазіч, 19. Даніель (27. Мгуні, 79).

Попередження: Сімінін (37), Лопес (45+2), Масло (56), Шумахер (78), Бабатунде (89).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>