В Україні подорожчали цигарки і алкоголь

Нові акцизні марки на алкогольні напої і тютюнові вироби набули чинності. З 1 вересня пляшка алкогольного напою в середньому подорожчає на 17 копійок, пачка сигарет – на 8 копійок.

Прийнята 3 липня постанова Кабінету міністрів затверджує вид акцизних марок нового зразка, а також підвищує їх вартість в 2,6 раза. За даними Міндоходів, нові марки відрізняються графічним дизайном і колірною гаммою. Кожна марка має графічний захисний елемент, який містить інформацію в закодованому виді, пише «Ліга».

У зв'язку з посиленням системи захисту нових зразків марок акцизного збору їх вартість виросла: на алкогольні напої - до 0,27 грн за 1 шт., тютюнові вироби - 0,142 грн за 1 шт. Таким чином, обгрунтованим є збільшення вартості однієї пляшки напою на 0,167 грн, однієї пачки тютюнових виробів - на 0,087 грн, повідомили в міністерстві.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>