У Ратному освятили храм на території лікарні

Очолив чин освячення Божого храму, збудованого в ім'я Агапіта Печерського владика Володимир - єпископ Володимир-Волинський та Ковельський, співслужило йому духовенство Ратнівського та Гірниківського благочинь.

Після освячення церкви владика Володимир побажав парафіянам згуртованості навколо святині. Настоятель храму отець Ігор Антонюк щиро подякував будівничим, усім, хто вклав свою дещицю у будівництво храму.

Як і завжди, під час такого великого дійства, не обійшлося без церковних нагород. За труди на благо святої православної церкви відзнакою Володимир-Волинської єпархії владика Володимир нагородив Анатолія Прокоф'єва, головного лікаря центральної районної лікарні Михайла Бегаля, директора СТОВ "Ратнівський аграрій" Валентина Чернецького та начальника Ратнівського райвідділу УМВС у Волинській області Ярослава Соломонюка.

Селищний голова Володимир Кулик та голова районної ради Микола Макарук подарували килимову доріжку у храм та вази під квіти. Храм блаженного Агапіта Печерського - 38-й діючий храм Української православної церкви на Ратнівщині, два храми в стадії будівництва: у селі Лучичі його зведення йде до завершення, в селі Височному тільки розпочато. Нещодавно, два місяці тому, відкрив двері храм у Млиновому.

Блаженний Агапіт увійшов в історію українського монашества, як чернець, який молитвою зцілював тілесні і душевні хвороби. Він вважається засновником лікарської справи у Києво-Печерському монастирі. Під опіку блаженного Агапіта свою працю віддають лікарі, а також до святого моляться ті, хто потребує зцілення душі і тіла. Тож недаремно храм на честь преподобного Агапіта збудували на території центральної районної лікарні, і він буде храмом молитви не лише для ратнівчан, а й для всіх жителів району, які у лікарні поправлятимуть своє здоров'я.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>