На Волині за браконьєрство неповнолітніх розплатяться батьки

Cпівробітниками Нововолинської дільниці Волиньрибоохорони під час рейду на заплаві річки Західний Буг, біля церкви в селі Мовники Іваничівського району, затримали трьох підлітків, які рибалили «кловнею». Усі вони жителі Нововолинська віком від 15 до 17 років.
Хлопці встигли спіймати 25 щук, 2 лини, 6 карасів сріблястих, 3 окуні, 2 плітки 1 в’юн, чим завдали майнову шкоду на суму 9078 грн. Щодо двох 17 річних громадян відповідно до чинного законодавства складено адміністративні протоколи за статтею 85 ч.4 КУпАП, знаряддя лову вилучено, матеріали скеровано у Іваничівський районний суд для розгляду та прийняття рішення. І хоча згідно КУпАП до неповнолітніх не застосовуються санкції у вигляді штрафу, відшкодування заподіяних збитків в розмірі 9078 грн. є обов’язковим.
Щодо громадянина, який не досяг 16-річного віку, в присутності батька та співробітника служби у справах неповнолітніх було відібрано лише пояснення, адміністративний протокол не складався, так як останній не досяг віку з якого наступає адміністративна відповідальність. Однак в цьому випадку до адміністративної відповідальності згідно ст. 184 КУпАП можуть бути притягнені його батьки у зв’язку із вчиненням неповнолітнім віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років адміністративного правопорушення.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>