Музею волинської ікони – 20 років

Двадцята міжнародна наукова конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація» впродовж двох днів тривала у стінах обласного краєзнавчого музею. Вона була присвячена пам’яті мистецтвознавця Павла Жолтовського та приурочена до 20-ліття Музею волинської ікони. Перед пленарними засіданнями і презентаціями нових видань із сакрального мистецтва відбулася урочиста частина з нагоди ювілею. Щирі слова на адресу ювілярів лунали від представників влади, духовенства і колег. У роботі конференції зголосилися взяти участь понад 60 вчених, мистецтвознавців, істориків, музейних працівників та реставраторів з України, Росії, Білорусі та Польщі.

Завдяки фанатичній праці музейників та реставраторів про унікальне явище волинського іконопису заговорили не лише в Україні, а й загалом у православному та мистецькому світі. Музей волинської ікони став однією з візитних карток Луцька.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>