Волинський бізнесмен продав місту бульдозер, який йому не належав

Дивну операцію купівлі-продажу виявила прокуратура Горохівського району під час перевірки процедур закупівлі міськради райцентру. Ще у 2012 році місцевий підприємець з взяв участь у тендері, порушуючи процедуру. Незважаючи на це, цінова пропозиція не була відхилена, а торги – відмінені, унаслідок чого підприємець-переможець торгів незаконно отримав з бюджету 148300 гривень.

Як зазначають у пресс-службі прокуратури Волинської області, бульдозер, який бізнесмен продав міській раді, йому навіть не належав і він не мав права ним розпоряджатися.
Відомості про цей факт прокуратурою району були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Підприємцю оголошено про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах, підробленні і використанні підроблених документів (ч. 3 ст. 190, ч. 2, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України). Наразі обвинувальний акт щодо нього з матеріалами кримінального провадження знаходиться на розгляді в суді.
Задля повернення державі коштів прокурором Горохівського району до господарського суду Волинської області було подано позовну заяву про визнання недійсним і скасування рішення комітету з конкурсних торгів та договору про закупівлю, а також стягнення із підприємця незаконно отриманих ним коштів.
Рішенням суду позов прокурора району задоволений у повному обсязі.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>