Митний Союз захищатиметься від України, якщо вона наблизиться до ЄС

Країни Митного союзу введуть захисні заходи для свого ринку, якщо Україна піде на лібералізацію митного режиму з ЄС. Про це заявив Президент РФ Володимир Путін на нараді 22 серпня в Ростові-на-Дону.

Зокрема, Путін визнав, що в цих умовах можливе витискання на ринок Митного союзу дешевших європейських товарів з території України, пише «Левый берег» з посиланням на «Інтерфакс».

«Така загроза, на думку наших експертів, існує. Якщо наші сусіди підуть на істотну лібералізацію митного режиму з ЄС, то на ринок України дійсно неминуче хлинуть товари, досить непогані за якістю і за ціною, але це приведе до того, що вони видавлюватимуть з власне українського ринку товари українського виробництва», - сказав Путін.

Він підкреслив, що «тоді країнам Митного союзу доведеться подумати про захисні заходи, така можливість існує».

За словами президента, «проблема полягає ще і в тому, що важко буде зрозуміти маркіровку, країну походження товару». «І це може поставити наших виробників в досить складне становище», - підкреслив президент.

Нагадаємо, радник президента РФ Сергій Глазьев 21 серпня заявив, що посилений контроль за українськими товарами на митниці був введений з метою перевірки готовності митного адміністрування РФ до фільтрації вантажів, що надходять з української території з метою відсікання українських від неукраїнських. Він відзначив, що Росія буде вимушена посилювати митне адміністрування, щоб уникнути реімпорту європейських товарів через українську територію, якщо Київ і Брюссель створять зону вільної торгівлі.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>