У Луцьку пенсіонер на очах у дітей полював на собаку з саморобним списом

Нещодавно до редакції «Вісника+К» прийшов схвильований мешканець проспекту Грушевського, що у Луцьку, і розповів дику історію. Посеред білого дня у дворі між кількома будинками, де гралися діти, один з місцевих мешканців влаштував криваве полювання на собаку за допомогою саморобного списа.

Власник тварини Володимир Карпось, того дня, як і зазвичай, вийшов на прогулянку зі своїм псом Вовчиком. Але чоловіку терміново потрібно було вирішити деякі справи. Він лишив собаку дітлахам у дворі, які любили бавитись з Вовчиком, і пішов додому зробити один дзвінок. За кілька хвилин з вулиці стали долинати дитячі крики. До балкона Володимира прибігли дітлахи і крізь сльози, розповіли, що сусід дід Роман зарізав собаку.

Володимир стрімголов вибіг на вулицю і знайшов свого чотирилапого друга, який у нього живе уже сім років, у калюжі крові. Як розповіли збентежені діти, дід Роман з приватного будинку, який знаходиться у цьому ж дворі, влаштував полювання на Вовчика із саморобним списом (до довгої палки пенсіонер прив’язав якусь заточку). З цією зброєю він ганявся за твариною, і кілька разів штрикнув її у груди та шию. Зробивши свою чорну справу, пенсіонер перекинув своє дикунське знаряддя через паркан на своє подвір’я. Коли з’ясовувати обставини злочину прийшов дільничний, списа уже ніде не було.

Володимир Карпось відвіз свого домашнього улюбленця у ветеринарну клініку, де собаку півтори години оперували. За кілька днів після інциденту родина Карпосів мала летіти на відпочинок у Туреччину. Проте Володимир залишився вдома доглядати Вовчика (щодня потрібно було робити укол вартістю у кількасот), відправивши дружину з дитиною самих. У Вовчика проблеми з пораненою лапою і шрами на шиї, але він лишився привітним до людей. Навіть до чужих. От і працівників «Вісника+К» він зустрів привітно і залюбки фотографувався зі своїм господарем.

Як зазначив начальник Луцького міськвідділу внутрішніх справ Василь Марчишак, проти живодера порушили кримінальне провадження за статтею 299 ч. 2, у якій йдеться про жорстоке поводження з тваринами. Карають за такий злочин від штрафу до двох років обмеження волі. Матеріали у справі одного разу прокуратура міста Луцька повертала у міліцію на доопрацювання. Нині вирішується питання про оголошення пенсіонеру підозри у скоєні злочину.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>