Росія хоче завалити спільний проект у літакобудуванні

Росія має намір відмовитися від продовження співпраці з Україною у рамках спільних проектів в авіабудуванні, таких як Ан-124 «Руслан» і Ан-70. Про це заявив віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Рогозін в інтерв'ю російській газеті «Комерсант».

«Там (у проекті Ан- 124 «Руслан») проблема в тому, що українська сторона дуже туго йде на угоду по передачі нам згоди на модернізацію окремих агрегатів цього літака. Але ми чекати більше не будемо і скористаємося світовим досвідом», - сказав Рогозін.

Як пише «Левый берег», за словами віце-прем'єра, якщо Україна не прийме рішення зараз, то Росія буде вимушена локалізувати у себе усе виробництво.

«І відмовимося від їх послуг повністю. З ким вони працюватимуть? З китайцями? Китайцям продавати? Китай теж в цьому плані далеко просунувся. Навіщо їм Україна? Я щиро переживаю за долю нашої промислової кооперації з Україною», - додав Рогозин.

Він відмітив, що за проектом Ан-70 складається схожа ситуація. Крім того, підкреслив замголови уряду, Ан-70 за своїми технічними характеристиками практично прямий конкурент російського Іл-476.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>