Львівщину атакують… слимаки

На Львівщині – нашестя слимаків! Молюски об’їдають городину та квіти.

Мешканці міста Мостиськ у відчаї – вони уже п’ятий рік поспіль не можуть врятувати нічого зеленого за вікном. Бідкаються: усю городину та квіти знищує орда равликів. Після атаки слимаків рослини вкриваються коричневими, наче випаленими вогнем, плямами і невдовзі гинуть.

Люди ще у 2009 році звернулися до влади з проханням допомогти подолати це повзаюче нашестя, однак там тільки розвели руками. Виявляється, в Україні немає ліцензованого препарату, який дав би раду слимакам. Тож доводиться боротися з непроханими гостями самотужки. Хтось привозить спеціальну «хімію» з Польщі і нею труїть молюсків, а хтось просто поливає насадження нашатирним спиртом чи пивом або ж обсипає сіллю. Останнє – не найкращий варіант, тож більшість з ранку до вечора рачкує на землі, визбируючи равликів у відра чи трилітрові банки. Тоді молюски поливають бензином і підпалюють, хто не багатий на пальне – розрізає равликів ножицями… І кожен молиться на спеку, адже як не буде дощу, то зі своїх схованок та бридка слизота не вилізатиме.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>