Жінка-дільничний опікується п’ятьма селами

Дедалі частіше ряди співробітників міліції поповнюються представницями прекрасної статі. Які, до речі, несуть службу на рівні з чоловіками, а подекуди ще й фору їм дадуть. До передових офіцерів у спідниці сміливо можна зарахувати й Іванну Приходько із селища Володимирець, що на Рівненщині. Незважаючи на те, що ця тендітна жінка опікується п’ятьма селами одразу, на іншій роботі себе не уявляє.

Іванна Приходько

Іванна Приходько

У правоохоронних органах Іванна Приходько трудиться майже сім років. До цього, розповідає, працювала у паспортному столі. Проте коли почула про набір у міліцію – захотіла й на себе приміряти погони. Одразу ж після навчання в училищі молоду спеціалістку призначили дільничним в один з округів Володимирця.
– Мені у помічники дали Андрія Волковця, він уже два роки працював у міліції, тож підтримував мене, як міг, – пригадує дільнична. – Робота мені сподобалася одразу. Потім три роки працювала начальником паспортної служби.
Коли в органах пройшла реорганізація, амбітну Іванну Миколаївну перевели працювати у сектор зв’язків з громадськістю. Жінка жартує, що до пологового будинку вона їхала просто з кабінету прес-служби. Після другого декрету жінці знову запропонували посаду дільничної. Щоправда, цього разу під її опікою опинилися дві сільських ради, а це аж п’ять населених пунктів – Жовкині, Великий та Малий Жолудськ, Чучеве, Мостище та ще три хутори. Така перспектива, зізнається, її нітрохи не лякала, а навпаки – окриляла.
– Часто запитують, чи не страшно мені працювати дільничною у селі, ситуації ж усякі бувають, на різні виклики доводиться ходити,– розповідає Іванна. – Відповідаю – нітрохи, яка різниця, де працювати. Люди ж скрізь однакові, ситуації також ті самі. На теперішній посаді я ще й року не працюю, проте за цей час жоден чоловік, навіть якщо він напідпитку, не назвав мене якимось поганим словом. Коли вранці їду маршруткою в село, мимоволі з’являється усмішка на обличчі. Чесно кажучи, іншої роботи я не хочу.
Поважають свого дільничного у спідниці й місцеві мешканці. Кажуть, їхня Іванна Миколаївна не лише відповідальний працівник, а й надзвичайно чуйна людина – і про здоров’я запитає, і поговорить, і порадою допоможе…

Марія МАРТИНЮК,
Рівненська область
Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>