У Луцьку школа повертається до нормального життя після потопу

Хоча від потужної зливи і викликаного ним потопу у Луцьку минулого уже три тижні, ще досі до кінця не оговталася від цього стихійного лиха міська ЗОШ №7 «Природничий музей». Приміщення школи знаходиться у найнижчому місці у своєму районі. Тому підвали закладу практично зібрали дощові води з мулом і брудом звідусіль. За словами директора школи Неоніли Карюк, у підвальних приміщеннях рівень води був близьким до півтора метра. «Надзвичайники» відкачували тут воду протягом 12 годин. Затопило кухню, столову, гардероб, тренажерний зал, столярну майстерню і щитову кімнату. Збитки навчального закладу від стихії оцінили у два з половиною мільйона гривень.

21 серпня луцький міський голова Микола Романюк проінспектував проведення ремонтних робіт у школі №7. Вони вже добігають кінця. Поки що на їх виконання міська рада виділила з резервного фонду 300 тисяч гривень. Ще на 76 тисяч придбають обладнання для кухні, замість того, яке вийшло з ладу.

Єдине, що можуть не встигнути до початку нового навчального року – закінчити ремонт столової. Тому, як зазначив Микола Романюк, уже є запасний варіант забезпечення харчуванням діток з 1-4 класів. При потребі їх організованими групами водитимуть у столову №10. Для цього навіть обіцяють організувати пост ДАІ. Проте, як каже Леонід Стефанович, керівник підприємства «Житлобуд-2», яке проводить ремонт, є всі передумови встигнути із завершенням робіт до 1 вересня. Та спеціально підганяти під цю дату працівників не будуть. Головне, аби при ремонтних роботах були дотримані технології. Це стосується висихання розчинів.

Як зазначив Микола Романюк, завершились аварійні роботи поблизу міської клінічної лікарні №2. Тут теж вода під відмосткою заливалася у підвали. Назріло питання щодо детального обстеження приміщення лікарні, адже тут потопи трапляються щороку.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>