Віталій Кварцяний готовий годувати своїх футболістів сирим м’ясом, аби у них була спортивна злість

Після матчу з «Карпатами» на спілкування з журналістами головний тренер і президент луцької «Волині» прийшов розгубленим і дуже засмученим. Але опанувавши себе навіть зумів підняти настрій журналістам.

- Ми дуже серйозно готувалися до цього поєдинку. І нам, і футболістам хотілося реабілітуватися за три останні невдало проведені зустрічі. Головне, що багато працювали над помилками, а сьогодні знову їх допустили. Нам двічі забивали зі стандартів у Харкові і ось сьогодні знову після подачі отримали гол.

Думаю, для уболівальників гра була цікава. Напруга трималася протягом усього матчу. Домінував атакуючий футбол. Думаю, наша команда серйозно переграла «Карпати». Давно я вже не пригадаю такої переваги над львівським клубом. Думаю, якщо Саша Севідов хоче трохи «прикрасити» свою команду, то я б таку команду сьогодні добряче насварив. Сьогодні у нас були помилки, бо нам бракує майстерності. Хороша команда, яка створює багато моментів, їх обов’язково реалізовує. Ми ж сьогодні просто запхали гол. А ті моменти, які дійсно дивилися перспективно і цікаво з точки зору футбольного мистецтва, ми загубили.

Футболістам не вистачає егоїзму у хорошому значенні слова, який є у дворовому футболі. Кожен хоче забити індивідуально і просить пас. А у нас все навпаки. У Бабира прекрасний момент був, обіграв захисника - іди забивай, а він щось почав вигадувати. Один раз сьогодні тільки Мемешев взявся лізти у штрафний майданчик. Але, подивіться на запису, там був сильний поштовх і удар по ногах. Мемешев один раз зіграв правильно, натомість отримав від судді попередження за симуляцію. Хоча про суддів нічого поганого не хочу сказати, вони сьогодні працювали нормально.

Нічия, як для матчу, - нормально. Але результату немає - це погано. Нам потрібні нові гравці в центр поля, нам потрібен нападаючий – Шумахер захворів, а Бабир все ніяк не може вийти з юного віку, хлопцю вже 23 роки, а розуму як в дитячому садочку. Він не розуміє для чого грає. Повинні бути якісь дорослі манери, відповідальність, чоловіча сила.

Вибачте, що не виграли… Я дуже засмучений...

- Можливо варто було замість Нємчанінова випустити у стартовому складі Леандро?

- Леандро грає на досвіді. Але він наробив море помилок. Я його просив не підключатися до атак, лишатися у своїй зоні. З його зони йшла гольова подача на наші ворота. Він ігрову дисципліну порушував: три рази не вернувся у захист. Він грамотно грає позиційно, кваліфікований, хороший футболіст, але інтервальний. Для захисника це не підходить. Він має бути повноцінним, завжди готовим для дистанційної роботи на високій швидкості.

Звичайно, Леандро зіграв краще за Нємчанінова, але то гравець першої ліги. Сьогодні у першій лізі немає кого брати. Ми відібрали те найкраще, що можна було. Де ще шукати гравців - не знаю. Може десь у шахті видобувати, брати кувалду.

Перед грою з "Металістом" я пропонував хлопцям замовити сирого м’яса, щоб зліші були. Неділько сьогодні знову "пустив" такий гол...

Будемо ще шукати гравців, звичайно. Маємо ще десять днів для цього.

Ми ніби рухаємося у правильному напрямку, але є проблеми з виконавською майстерністю.

- З "Буковиною" не ведете переговорів по гравцях?

- Чесно скажу вам - ні. Вони були прислали нам нападаючого - не хочу називати його прізвища, щоб нікого не образити. Його тренер з фізвиховання попросив зробити два кувирка, так він відмовився. Так що ж це за кваліфікація така нападаючого, який не може кувиркатися, зробити шпагат, колесо? Він питає: "А хіба футболіст має це робити"? А хіба футболіст не має цього робити? У своїх двадцять років футболіст-професіонал має у п’ятнадцяти видах показувати результати на рівні хоча б кандидата у майстри спорту.

- Нині екс-нападник "Волині" Майкл Алозі без команди. Чи цікавилися ним?

- Ще два роки тому, коли я працював, він мені сам дзвонив і просив забрати його з "Севастополя". Туди його з "Металурга" запорізького перекинули. Він хороший футболіст, з кваліфікацією. Але не має характеру. Дуже любить українських дівчат, і так загруз у цій красі, що уже ледь ходить. У нас ще були такі футболісти - Сіанкам, Домбрає. От гарно можу відгукнутися в цьому плані хіба що про сенегальців Іссу Ндоє та Папу Гуйє. Вони дотримувались Рамадану і пам’ятали про своїх жінок.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>