Хороша гра, а результат – нещасний випадок

Більше трьох років "Волинь" не знає смаку перемог над "Карпатами". Хоча загальна статистика пратично рівна (львівський клуб має на одну перемогу більше), та в останніх шести матчах "Карпати" здобули п’ять перемог, і лише одна зустріч влітку минулого року завершилася унічию.

Цього разу у "Волині" було все, аби зрівнятися рахунок у дербі. Допомогти у цьому мало й солідне придбання - півзахисник збірної Нігерії Міхель Бабатунде, якого Віталій Кварцяни ризикнув кинути у бій без обкатки. Новачок каші не зіпсував і відверто сподобався глядачам.

У першій половині зустрічі "Волинь" буквально засипала ворота молодого голкіпера "Карпат" Романа Підківки ударами (загалом статистика за ударами за матч 20:5 на користь «Волині»). Проте знову доводиться говорити про поки що сирий матеріал, з яким доводиться працювати Віталію Кварцяному. Абсолютна більшість пострілів йшла у "молоко". Метрів з семи по воронах запустив "круглого" Бабатунде, не використав шикарний пас від 20-річного нігерійця Кінаш, не йшли удари в Нємчанінова, Скоби, Бабиря, Мемешева. "Волинь" грала без чистого номінального форварда, тому на передовій постійно опинявся хтось із півзахисників. По справжньому перевірити Підківку у першій половині гри вдалося лише Еріку Бікфалві. Він грамотно розібрався з кількома оборонцями "Карпат" на лінії штрафного майданчика і хитро пробив на точність у дальній кут воріт львівського клубу, коли всі чекали на простріл. Голкіпер "витягнув" м’яча з дев’ятки.

Карпатівці були нечастими гостями на половині поля "Волині". Запам’яталися лише два рейди молодого Вадима Васіна, та його двічі підвів егоїзм. Замість того, щоб вивести на удар когось із партнерів, він безрезультатно намагався сам пробити Неділька.

На початку другого тайму "Волинь" ще трохи додала, й на "Карпати" почали тріщати по швах. Зрештою натиск "Волині" таки приніс результат. Після кутового на ворота гостей Бабир, Бабатунде, Скоба і Шиков затіяли перепасовку у повітрі над воротарським майданчиком. Зрештою останній таки запхав м’яча у ворота.  На цьому лучани не зупинились, і прагнули забити ще, аби зняти усі питання у матчі. Віталій Кварцяний випустив для добивання суперника швидких Леандро та Дмитра Задерецького. Тепер уже лучани не намагалися пробивати за першої-ліпшої нагоди, а розігрували комбінації, як то кажуть, до вірного. У ці хвилини справжнім лідером "Карпат" показав себе Підківка. Його смілива гра на виходах поховала чимало небезпечних атак. Витягнув він і підступний удар Мемешева зі штрафногою. А ось голкіпер лучан Віталій Неділько пропустив єдиний удар, який летів у його ворота за весь другий тайм. Олександр Гладкий головою забивав з воротарського майданчика, а Неділько, замість того, щоб грати на виході, чомусь позадкував у ворота і дав себе розстріляти.

Грати лишалося 5 хвилин основного часу, ще шість арбітр компенсував за різного роду зупинки. Цього лучанам вистачило, аби створити ще два пристойні моменти. Двічі вболівальники помилково зривалися на ноги, адже після ударів Задерецького та Леандро м’яч потрапляв у сітку воріт гостей, проте лише із зовнішнього боку.

Отож матч завершився з рахунком 1:1, як до речі і попередня зустріч цих команд у Луцьку. Тоді теж "Карпати" за щасливого збігу обставин уникли поразки від "Волині".

 

«Волинь»-«Карпати» - 1:1

Голи: 1:0 – Шиков (55), 1:1 – Гладкий (85).

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін. 6. Шиков – к, 23. Шершун, 8. Нємчанінов (2. Леандро, 46), 88. Скоба, 79. Бабатунде (5. Карасюк, 89), 11. Мемешев, 9. Бабир ( 20. Задерецький, 58), 29. Кінаш, 10. Бікфалві.

«Карпати»: 1. Підківка, 24. Пашаєв, 32. Пластун, 21. Балажиц, 31. Тищенко, 9. Федорчук, 25. Ткачук – к (77. Бохашвілі, 70), 27. Голодюк (17. Страшкевич, 58), 10. Гладкий, 11. Бартуловіч (20. Зеньов, 32), 39. Васін.

Попередження: Скоба (44), Леандро (75), Мемешев (90) – Васін (38), Підківка (56), Гладкий (56), Страшкевич (89).

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>