Вибори у Луцьку: підкуп виборців, фекалії, поразка опозиції (відео)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 18 серпня, у Луцьку відбулися проміжні вибори до міської ради в окрузі №10. Обирали представника від частини Привокзального району, замість померлого депутата Леоніда Лаби.

Боротьба в окрузі проходила несподівано агресивно, з використанням чорних піар-технологій. Часом вони набирали зовсім неприйнятних форм. Зокрема, 16 серпня біля будинку №3, що по вулиці Гулака Артемовського у обласному центрі проходила зустріч активістів від одного з кандидатів із виборцями. Після закінчення зборів до організатора акції, 48-річного лучанина, підійшов невідомий й облив його фекаліями. Міліція згодом встановила хулігана, але запах, як то кажуть лишився.

У день виборів теж було не зовсім спокійно. Представників одного з кандидатів Ігоря Поліщука, якого пов’язують з нардепом Ігорем Палицею, опоненти звинуватили у підкупі виборців. Представники опозиції Ігор Гузь та Антон Сосновський виявили підозрілий автомобіль, який переміщався округом. Також в скандал на одній з дільниць представники Партії Регіонів спробували втягнути журналістку, яка зафіксувала фотографування бюлетенів у кабінці для голосування.

Що ж до результатів виборів, то перемогу, за попередніми даними, здобув все той же кандидат від Ігоря Палиці Ігор Поліщук. Він набрав 932 голоси. Поза межами міськради лишився відомий волинський бізнесмен Василь Токарський, на його користь нарахували 537 бюлетенів. Кандидат від об’єднаної опозиції Дмитро Дубняк посів аж четверте місце, набравши 307 голосів.

Явка на виборах склала трохи більше 40 відсотків. Остаточно результати затвердять після п’ятиденного терміну, коли спливає час на оскарження підсумків голосування.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>