Працівників митного посту «Луцьк» покарали за систематичне хабарництво штрафами

Луцький міський суд засудив колишніх посадовців митного поста «Луцьк» Ягодинської митниці: старшого інспектора сектору митного оформлення № 1, начальника цього сектору та заступника начальника митного поста. Днями вирок вступив у законну силу.

Митників звинувачували у хабарництві. У 2011 році вони систематично вимагали та одержували гроші від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності хабарі за безперешкодне і швидке здійснення митного оформлення товарів. Загальна офіційна сума одержаних митниками хабарів – 34 тисяч гривень. Хоча після перегляду оперативних зйомок затримання хабарників можна було зробити висновок про інший порядок цифр.
Як ідеться у повідомленні прес-служби прокуратури Волинської області, хабарники «розкаялись та повністю визнали вину у вчиненні інкримінованих їм кримінальних правопорушень». Відповідно й суд був до них гуманним. Заступнику начальника митного поста призначено покарання – штраф 17 тисяч гривень з конфіскацією майна. Начальник сектору митного оформлення має сплатити 68 тисяч гривень, також з конфіскацією майна. Найжорсткішою Феміда була до «найменшого» фігуранта справи – старшого інспектора цього ж сектору. Його засудили до 5 років позбавлення волі умовно.
Усіх трьох екс-посадовців митниці позбавлено спеціальних звань та права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах, зазначили у прес-службі прокуратури.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>