На центральній площі Луцька виступить духовий оркестр з Естонії

Сьогодні, 16 серпня, на Театральному майдані Луцька виступить духовий оркестр з Естонії Popsid. Початок концерту о 20.00. Музиканти завітали до Луцька, повертаючись зі свого турне Європою, та зіграють для лучан безкоштовно. Ідея виступу належить самим музикантам. Спільна гра для нової публіки приносить їм стільки задоволення, що навіть протягом короткої зупинки на Волині вони вирішили потішити лучан концертом на відкритому повітрі, повідомляють у луцькому Центрі туристичної інформації та послуг.

Духовий оркестр Popsid був заснований у 1974 році. Його незмінним керівником лишається Енно Тублі. Спочатку Popsid був оркестром Естонської сільськогосподарської академії, на сьогодні – це оркестр Тартуського університету.

У оркестрі – музиканти різного походження, з різним досвідом. Склад колективу змінювався впродовж років. Останнім часом кількість членів безперервно зростає. Частина колективу Popsid діє також у Таллінні. Зараз у колективі 50 активних учасників.

Popsid виступає на різних заходах від весіль до фестивалів, виїжджає у тури містами Європи. Колектив щороку оновлює свій репертуар.

Колектив щороку їздить у різні країни, знайомлячись з цікавими культурами та людими, громадячи унікальний досвід та представляючи свій репертуар. Оркестр відвідав Україну, Данію, Соловецькі острови, Білорусь.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>