Хто забруднює волинське повітря?

У першому півріччі від стаціонарних джерел на Волині в атмосферу потрапило 3,6 тисячі тонн забруднюючих речовин, що на 6,4% більше, порівняно з відповідним періодом минулого року. На кожного мешканця області в середньому припало по3,4 кгшкідливих речовин, що на0,2 кгбільше  відповідного періоду минулого року.

За інформацією Головного управління статистики у Волинській області, викиди в атмосферне повітря здійснювали 130 підприємств та організацій. Серед них підприємства транспорту і зв’язку, промисловості, сільського господарства, мисливства та лісового господарства, сумарні викиди яких, становлять 77,8% всіх викидів від стаціонарних джерел.

Майже 46% викидів припадає на Волинське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів, 20,7% – на підприємства Локачинського району та Луцька.

У сумарній кількості шкідливих речовин викиди метану та оксиду азоту, які належать до парникових газів, становили відповідно 1962 та 31 т або 55,9% загального обсягу. Крім того, від стаціонарних джерел в атмосферу потрапило 286 тисячі тонн діоксиду вуглецю, який також впливає на зміну клімату.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>