Шантажував колишню дівчину інтимним відео

Нещодавно, прогулюючись по міському парку, побачила напис на лавчині. Чорним маркером здоровезними літерами було виведено: «Пропоную секс за гроші. Маша». І номер мобільного телефону. Чогось стало шкода цієї незнайомої Маші. Бо сумніваюся, що це вона писала, бажаючи таким чином підзаробити. Подібне оголошення більше змахувало на чийсь злий жарт або помсту кавалера, якого Маша, приміром, мала нахабство не кохати. Думати саме так мене змусила схожа історія однієї моєї знайомої, яка сталася кілька років тому.

***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хоч і крутили подружки носом, дивлячись на Гальчиного кавалера, але мізки їй не промивали. Розуміли, коли така сліпа любов – навряд чи закохана людина тверезі думки почує. «Любов зла, полюбиш і козла», – лиш зітхали, цитуючи російську приказку, дивлячись на того Юрчика. І ніби з вигляду непоганий, але характеристика «неадекватний» прилипла до нього намертво.

Зустрічалися вони два роки. Хто був знайомий з парою, хоч мали про що поговорити. Одного дня він її за волосся по вулиці суне, бо у нього черговий напад ревнощів, другого вже зустрічає на зупинці з оберемком троянд і сипле до ніг, розмазуючи по щоках сльози каяття. В компаніях Галя сиділа, не сміючи підняти очі. А раптом її Юрасику щось не те привидиться? А спалахував він люттю, як сірник: раптово і страшно. Потім відходив, просив не звертати увагу на нього, дурника. І сунув її по магазинах, де щедро викидав гроші на обновки.

Що сталося потім, Галя і сама не зрозуміла. Вони так тепло попрощалися на вокзалі, коли Юра проводив її на потяг у столицю – їхала на сесію в університет. Аж дивувалася його веселому настрою і легкості, з якою відпускав її на навчання. Попередні рази він, як правило, матюкався і посилав прокляття на голови тих, хто напоумив Галю вступити до вишу. Дарма, що це було ще до зустрічі з ним.

Яким же було її здивування, коли він не став її засипати дзвінками і перевірками з перших днів розлуки. Мало того, він перестав відповідати на її виклики! Коли ж нарешті відповів, то коротко:

– Я з бл…ями не хочу мати нічого спільного!

Звісно ж, плакала від такої несправедливості до себе. Дівчата, з якими знімала квартиру, заспокоюючи, радили плюнути і розтерти. Мовляв, два роки змарнувала на якогось «шизика», хоча з її даними вже давно була б заміжня за якимось хорошим хлопцем. А за якийсь час побачила у соціальних мережах його нову фотографію. На ній він пристрасно обіймав якусь дівчину. «Значить, так тому і бути», – подумала тоді втомлено і кинула всі сили на те, щоб швидше забути цього Юрчика, як поганий сон.

***

Минув місяць, другий. Галя повернулася з університету і влаштувалася на нову роботу – соціальним педагогом у технікумі. Спочатку було непросто, ніяк не могла звикнути до того, що її студенти всього на кілька років молодші за неї. Проте, певно, вона обрала правильну «політику» у спілкуванні з ними, бо незабаром до неї ставилися з повагою і зверталися за порадами.

Дзвінок від колишнього був схожий на вибух. Аж у голові зашуміло, коли побачила до болю знайомі цифри на екрані мобільного. Вона була готова почути все, що завгодно, але щоб таке…

Голос у слухавці був на перший погляд спокійний:

– Бачу, ти задоволена життям. Ну, я тобі швидко крила пообламую. Мені треба десять тисяч баксів – нехай твої коханці вивертають кишені, сама «запрягайся», але гроші потрібні у вересні.

– Ти що, здурів?! По-перше, звідки у мене такі гроші, а по-друге, яке ти маєш право у мене вимага… – почала було Галя, але на півслові зупинилася. Страшна здогадка різонула серце. Боже, невже?

– От бачиш, я завжди казав, що ти розумниця, – напружено засміявся хлопець і вже серйозно, ба, навіть мстиво додав: – Одразу здогадалася. Але я теж не дурень і відео те зберіг. Уявляєш, що скажуть твої учні і знайомі після перегляду цього порно? Як ти там вигинаєшся гола і стогнеш…

У Галі підкосилися ноги. Сіла на підлогу і тремтячими руками обхопила голову. Вони тоді щойно почали зустрічатися. Любов була шалена, Юра тоді пилинки з неї здував, і здавалося, так буде завжди. Інтимне відео він зняв на свій телефон у той період, коли вони з ліжка майже не вилазили. Його обличчя там не видно, а от Галя – у всій, так би мовити, красі. Звісно ж, вона попросила його видалити. Пообіцяв, що видалить – вона ще спеціально перевіряла у телефоні. Значить, перед тим він перекинув його на свій комп’ютер і зберіг.

За той тиждень, протягом якого мала зібрати для нього гроші, Галя схудла на 10 кілограмів. Ні їсти не могла, ні спати. Спочатку кинулася шукати гроші, але найбільше, що нашкребла б – дві, ну, три тисячі доларів. Батьки у неї пенсіонери, самі ледь животіють, вона отримує трохи більше мінімалки та ще й знімає житло у місті. Потім поривалася шукати захисту в міліції, але передумала. Її ж, певно, там засміють з такою заявою.

І знову дзвінок.

– Немає у мене такої суми. Я не зможу зібрати, – почала пояснювати Галя. Дурепа, вона навіть пробувала достукатися до його совісті, просила одуматися, не нищити її життя. Юра на те лише хмикнув і мовчки поклав слухавку.

***

Кілька тижнів нічого не було чути. У Галі навіть з’явилася думка, що не такий той Юра поганий і, напевно, нічого не робитиме. Все ж таки вони зустрічалися, і вона впевнена, що він її тоді любив…

Почався новий навчальний рік. За тими клопотами і справді стала забувати про ті хвилювання. Есемеска від Юри була як грім серед ясного неба: «Ну, і як тобі 1 вересня?»

Він таки виконав свою погрозу. Виклав те відео не тільки в Інтернеті на загал, а й особисто переслав усім її знайомим, яких тільки знав. «Полуничка» стала гуляти між всіма студентами коледжу: деякі тихенько хихотіли, а дехто дозволяв собі просто в очі знущатися і жартами нижче пояса нагороджувати бідну Галю.

Хоч як не шкодувало керівництво дівчину, але звільнитися вона мусила. Надто, мовляв, вона на тому відео розбещеною виглядає. Яким прикладом відтепер буде для учнів?

Вдома подруги мусили встановити біля неї цілодобове чергування. Галя поривалася то отруїтися, то в петлю залізти. Ледве пережила ту ганьбу і сором, який звалився на неї. Їй здавалося, що всі знають і пальцями на неї тицяють.

***

Минулося, звісно ж. Відплакала своє і, зібравши волю в кулак, подалася шукати кращої долі у столицю. Тим більше, залишилися зв’язки з колишніми однокурсниками. Лише через п’ять років Галя змогла нарешті, як кажуть, вдихнути життя на повні груди. Зустрівся їй чоловік, з яким, наскільки мені відомо, вони збираються одружуватися. Про відео вона йому сама розповіла. Одразу. Щоб потім не мати проблем. Історія потроху забувається…

Юлія САВІНА,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>