Сім’я Віктора Януковича володіє найкращими пляжами у Криму

Сім'я президента Віктора Януковича очолює топ-10 власників кращих кримських пляжів, обійшовши олігархів і інших представників влади.

Як пише «Лівий берег», з посиланням на Центр журналістських розслідувань, в ялтинському селищі Відрадному (Массандра), де розташований так званий «Чайний будиночок» (вважається дачею Януковича), в користуванні у сімейства президента знаходиться 11 карт пляжу загальною площею 77 соток і протяжністю649 метрів. Номінальний власник - фірма «Дельфін-2001».

На другому місці рейтингу - група «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, чиї структури орендують688 метрівпляжу в Гурзуфі і Форосі.

Замикає першу трійку найбагатший громадянин України Ринат Ахметов, чиї структури орендують пляжі загальною протяжністю в505 метрівморського берега в Гурзуфі і селищі Парковому (Сімеїз). Найбільший з них належить санаторію «Ай-Даніль» Маріупольського меткомбінату і знаходиться в Гурзуфі.

Четверте місце - за екс-главою Адміністрації президента Віктором Медведчуком і його дружиною Оксаною Марченко, які опосередковано контролюють декілька пляжів в Сімеїзі.

Олігарх Костянтин Григоришин через свої структури використовує433 метриодних з кращих пляжів на південному березі Криму в Санаторному (Форос) і Парковому.

У десятку також входять спікер кримського парламенту Володимир Константинов (пляж в селищі Микита в Массандрі), сім'я прем'єр-міністра України Миколи Азарова (пляжі в Гурзуфі і Форосі), олігархи Вадим Новинський (пляжі в Судаку), Василь Хмельницький (пляжі в Алупці), а також Олександр Лебедєв (пляжі в Професорському куточку Алушти і у Форосі).

До речі, минулого року глава Ради міністрів Криму Анатолій Могилев заявив, що в Криму необхідно провести інвентаризацію пляжів санаторно-курортних установ, щоб зрозуміти кому вони належать і хто за них відповідає. Тепер він цілком може взятии на озброєння інформацію журналістів.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>