На Волині браслети для домашнього арешту працюють без збоїв

В Україні не вщухають пристрасті навколо чергового скандалу, пов’язаного з міліцією та втечею з-під домашнього арешту екс-ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника, який позбувся хитромудрого спеціального браслета для дистанційного спостереження за підозрюваним.

Волинські журналісти при зустрічі з начальником УМВС України у Волинській області Олександром Терещуком поцікавились, чи користуються його підлеглі такими пристроями. З його слів відомо, що волинська міліція має на озброєнні 10 таких браслетів. Вони працюють уже кілька років і жодного разу не давали збоїв. У даний момент волинські міліціонери спостерігають таким чином за одним підозрюваним, який знаходиться під домашнім арештом.

- Не вірте чуткам, що їх легко відключити чи зняти. Якщо таке відбувається, ми отримуємо сигнал, і на місце виїжджає або дільничний, або слідчо-оперативна група. Потім суд знову вирішує питання про обрання запобіжного заходу.

Радіус дії браслета залежить від габаритів помешкання підозрюваного. Відповідні налаштування роблять наші спеціалісти, - розповів про роботу пристроїв Олександр Терещук.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>