В Україні черговий спекотний тиждень

Протягом поточного тижня на більшій частині території України очікується спекотна погода.

«Погодні умови найближчого тижня визначатимуться незначною кількістю опадів, переважно у західних і частково північних областях, повною відсутністю опадів у центральних, південних, східних регіонах, дуже високим температурним режимом на півдні та сході з максимальною температурою повітря +32…+37 °С, на заході – +23…+28 °С, у центральній частині України – +25…+30 °С», – розповів під час брифінгу 12 серпня директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, спекотна погода, яка переважала на території України протягом минулого тижня, сприяла значному підвищенню рівня пожежної небезпеки. У Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській областях в окремі дні були встановлені невеликі температурні рекорди за всю історію гідрометеорологічних спостережень.

Микола Кульбіда наголосив, що найвищий рівень пожежної небезпеки наразі спостерігається у південних областях, на півдні Донецької області, на Закарпатті та подекуди на Львівщині. Тут він у кілька разів переважає найвищий показник.

Також директор Гідрометцентру підкреслив: зважаючи на те, що протягом найближчих 3-4 днів опади очікуються переважно в західних і частково у північних областях, слід чекати підвищення показника пожежної небезпеки практично в усіх східних, центральних та північних областях (за винятком, можливо, Житомирщини та частково півночі Київської області).

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>