У Луцьку усіх бажаючих запросили на екскурсію у міськвідділ міліції (ФОТО)

У Луцькому міськвідділі внутрішніх справ у понеділок, 12 серпня, відбувся день відкритих дверей. Для усіх бажаючих екскурсію практично усіма приміщеннями, які дозволено бачити сторонньому оку, спільно проводили начальник волинської міліції Олександр Терещук та керівник луцьких міліціонерів Василь Марчишак. Щоправда зголосилися на участь у пізнавальному заході лише журналісти та троє представників Волинської правозахисної групи.

Екскурсія розпочалася з огляду чергової частини, де міліціонери працюють щодобово. Тому, окрім суто службового приміщення, тут є окремий туалет, кухня та кімната для відпочинку.

Також вдалося оглянути режимне приміщення, де утримують отриманих за адмінпорушення. Ці камери на сьогодні, за словами Олександра Терещука, відповідають європейським стандартам. Також дали лад приміщенням ІТТ. В ізоляторі є чотири камери, в яких на кожного затриманого виділяється відповідно до норм не менше 4 квадратних метрів «житлової» площі.

Окрім того журналістам та правозахисникам продемонстрували прогулянковий дворик, кімнату для прийому громадян, кабінети для допитів затриманих, автозак, якими їх перевозять під час слідчих дій. Практично усі приміщення знаходяться під простійним відеонаглядом. Тому, як запевнив Олександр Терещук, у міськвідділі просто неможливо застосовувати тортури і катування.

За словами начальника УМВС у Волинській області, він поставив собі за мету навести лад з утриманням підозрюваних і зловмисників в ізоляторах тимчасового тримання. Зокрема, 1 вересня має відкритися ІТТ у Старовижівському районі. Раніше прокуратура заборонила утримувати тут людей через порушення санітарних норм. Є проблема у Любомлі. Тамтешній ІТТ Олександр Терещук назвав «живим туберкульозом». Нині готовий проект, за яким збудують нове приміщення на три камери. Загалом ще третина райвідділ мають проблеми у цьому плані.

Правозахисники, які мають справу з луцькою міліцією, зі свого боку визнали, що останнім часом ситуація тут значно покращилася. Працівники міліції, які першими вступають у контакт із заявниками, відвідувачами ставляться до своєї роботи відповідально.

 

Кімната відпочинку міліціонерів

Авто на котрому перевозять затриманих

Авто з середини

Двір у котрому гуляють затримані

Двері в камеру

камера

Кімната для підігріву їжі затриманим

Слідча кімната

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>