На Світязі під час шторму врятували півтора десятка людей

Ввечері 10 серпня до Шацького водолазно-рятувального відділення Волинської області надійшло повідомлення про те, що на середині озера Світязь потребують допомоги 15 відпочиваючих на декількох човнах.

Як повідомили у ДСНС України у Волинській області, юнаки та дівчата віком від 26 до 16 років вирішили організувати собі пікнік на острові. Туди без проблем дісталися на кількох човнах. А от коли спробували повернутися назад, їм завадив сильний вітер та високі хвилі через різке погіршення погоди, – човни відносило

все далі від берега. Рятувальники помітили їх зі спостережного поста і вже за кілька хвилин були поруч. Відпочиваючих забрали до себе на борт, а дрейфуючі плавзасоби притягнули до берега. Там для врятованих провели інструктаж з правил безпеки поводження на воді й відпустили.

Зі слів начальника групи водолазно-рятувальних робіт Аркадія Малія, такі випадки на озері Світязь непоодинокі: відпочиваючі часто ігнорують застереження рятувальників щодо штормового попередження і необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відпочинку на воді. Тим часом погода на озері може змінитись за лічені хвилини і сильний вітер віднесе надувний матрац чи човен далеко від берега.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>