«Волинь» не змогла нічого вдіяти проти «Металіста» навіть у більшості

Після вдалого старту у Києві з "Динамо" поки що виїзні матчі "Волині" виходять провальними. І справа навіть не у крупних поразках, а у грі яку показує команда Віталія Кварцяного.

Початок матчу у Харкові все ж давав лучанам несміливі надії якщо не на перемогу, то бодай на пристойний результат. Та і загальна статистика не вказує на аж занадто суттєву перевагу "Металіста". Але, наприклад, при абсолютній рівності за влучними ударами, м’яч чотири рази побував у сітці воріт лучан, і жодного разу у воротах харків’ян. Це може свідчити лише про різницю у класі між гравцями обох команд.

Дл лучан усе йшло добре, доки вдавалося обмежувати простір швидким гравцям "Металіста". У стартові хвилини господарі поля спромоглися створити лише один потенційно небезпечний момент, який сам собі створив новачок команди Мирона Маркевича Гомес, але сам же він його і змарнував неточним ударом. "Волинь" не засиджувалася поблизу власних воріт і навіть була гострішою в атаках. На 17-й хвилині, перериваючи навіс від Бікфалві ледь  зрізав м’яча у власні ворота Азеведо, голкіпер "Металіста" Дішленкович хоч і не був готовий до такого сюрпризу, проте зумів перевести гру на кутовий. На цьому епізод не вичерпався, адже після подачі від прапорця хтось з оборонців харківської команди виклав "круглого" прямісінько у ноги Мемешеву. Юний півзахисник "Волині" з лінії штрафного майданчика запустив кулю над поперечиною. Ще через трохи на ударній позиції опинився ще один вчорашній представник першої ліги Нємчанінов - м’яч просвистів поруч зі стійкою. Захопившись колективними атаками лучани дещо оголили тили, чого й треба було господарям поля. Перший же справжній забіг між габаритних захисників "Волині" і швидких гравців атаки "Металіста" завершився не на користь лучан. Шиков не зміг наздогнати Сосу й почав притримувати його при вході у штрафний майданчик. Арбітр призначив штрафний прямісінько по центру воріт за якихось два метри від "карного". Голкіпер "Волині" марно довго виставляв стінку, адже удар Девіча виявився бездоганним – м’яч влучив у поперечину і влетів у сітку. Буквально за три хвилини ситуація повторилася. Такий самий штрафний взявся пробивати Соуза. Його удар Літовченко мав би "накривати", але пропустив м’яч під рукою.

Окрім цих двох стандартів інших моментів "Металіст" не створив. Швидко здобута перевага у рахунку розслабила підопічних Миронна Маркевича. Вони самі почали вигадувати собі труднощі. На 36-ій хвилині за безглуздий грубий фол проти Мемешева з поля був вилучений Едмар. Уже у компенсований час ледь не пішов за ним капітан Соса. Аргентинець щось не поділив з Девічем, і, схоже, готовий був дати йому прочуханки прямо на полі. Зрештою Соса обмежився грубим поштовхом у груди і попросив у Мирона Маркевича заміни, мовляв немає більше бажання грати. Істерику аргентинця припинив арбітр, щоправда обмежився у цьому випадку "гірчичником".

Зрозуміло, що у цей момент "Волинь" могла переламати ситуацію. Використати чисельну більшість і нервозність у стані суперника лучани спробували на початку другого тайму. Проте чогось серйозного створити не змогли, й потроху зневірились у своїх силах. "Металіст" же навпаки призвичаївся до гри у меншості і ще двічі забив у ворота Літовченка. Спершу в потрібному місці і в потрібний час опинився Девіч, який відправив м’яч у порожні ворота. А вже "на закуску" лучани отримали гол-красень від Бланко – після гарматного пострілу "круглий" влетів у самісіньку "дев’ятку".

 

«Металіст»-«Волинь» – 4:0

Голи: 1:0 – Девіч (26), 2:0 – Соуза (29), 3:0 – Девіч (66), 4:0 – Бланко (90+4).

«Металіст»: 81. Дішленкович, 77. Ксьонз, 30. Папа, 13. Моледо, 20. Азеведо, 15. Гомес (9. Крістальдо, 82), 8. Едмар, 7. Соуза, 11. Соса – к (25. Марлос , 71), 23. Бланко, 33. Девіч (32. Краснопьоров, 75).

«Волинь»: 78. Літовченко, 3. Сімінін, 6. Шиков – к, 14. Масло, 8. Нємчанінов (20. Задерецький, 64), 2. Леандро, 88. Скоба (5. Карасюк, 77), 11. Мемешев, 91. Парцванія (23. Шершун, 14), 77. Шумахер, 10. Бікфалві.

Попередження: Моледо (30), Соса (45+1) – Шиков (25), Шершун (35), Масло (64).

Вилучення: Едмар (36).

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>