Віталій Кварцяний про причини поразки від «Металіста»

Кварцяний- Картина зрозуміла. "Металіст" укомплектований хорошими футболістами, індивідуально сильними і технічно підготовленими. Усі хлопці з характером, швидко працюють. Можу ще півгодини перераховувати їх позитивні футбольні якості. Ми цим похвалитись не можемо. Наробили помилок. Створили два стандартні положення і пропустили два голи. Команда вже не могла повноцінно зібратися і налаштуватися на командну гру, а просто потихеньку розсипалася.
Намагалися створювати моменти, але не встигали вертатися у захист. Могли зіграти краще, 4:0 - це багато. Я не чекав такого від деяких футболістів, є і деякі молоді гравці, які могли б більш нестандартно себе проявити, могли бути веселіші, з азартом, але вийшли перелякані. Ось чого ми найбільше боїмося в українському футболі - гри на себе в такій латиноамериканській манері, яка є пріоритетною сьогодні у футболі. Цим ми збіднені в дитячих школах. Футболісти навчені грати в одно-два торкання, коли потрібно бути швидким з м'ячем.

- На 15 хвилині вам довелося випустити Шершуна на позицію опорника. Як він зіграв, на ваш погляд?
- Повільно, це не його місце. Взяли його через те, що він досвідчений гравець і грав до цього на позиції центрального захисника. Просто я думав, що Карасюк молодий і хвилюватиметься. Він колись грав опорника, але сьогодні був повільним. Це наші проблеми, але у нас немає гравця швидше, того, кого можна було б поставити в центрі поля. Скоба вже віддав свої кращі якості українському футболу. Гравець повинен швидко бігати і віддавати довгі передачі, як Соуза, приміром. Він за перший тайм віддав 4 довгих передачі, з якої дві привели до голевих моментів: Девіч отримав і втікав, а Шиков на нім отримав жовту - штрафний. Соуза теж не бігав, але він грав дуже грамотно, як диспетчер, бачив глибину атаки.

- Хто більш-менш зіграв з вашої команди сьогодні, кого виділите?
- Сімінін. Непогано він працював, і йому можна поставити три з двома мінусами. Інші зіграли погано. Нємчанінов міг зіграти сильніше, Карасюк... Бояться грати. Говорю їм завжди: "працюйте з м'ячем", а вони бояться.

- Сьогодні Марко Девіч, забивши два голи, вступив у клуб Олега Блохіна. Не шкодуєте, що колись відпустили Девіча і Папу Гуйє у "Металіст"?
- Ні. Ми до гри привіталися, обнялися. Приємна спортивно-футбольна ностальгія. Ми не могли йому створити такі умови. Він розігрався і став серйозним футболістом. Нам приємно, що він забив два, хоч це для нас погано, звичайно. Він відчуває момент. Потенціал росте. Це не межа, і, я сподіваюся, що в Лізі Чемпіонів він забиватиме багато.
Папа... Ми тоді вилетіли в першу лігу, і у нас не було потенціалу у фінансовому плані. Мені приємно, що вони у мене грали, і я радий, що зараз приносять користь "Металісту".

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>