Двоє хлопців прославилися на всю Україну своїм запливом під час потопу у Луцьку

Двоє хлопців із Волині прославилися на всю Україну: коли Луцьк накрила величезна злива і вулиці претворилися на річки, вони вирішили розважитися і миттєво стали зірками інтернету.

Фото, де двоє хлопців пливуть затопленим проспектом Соборності, миттю стало популярним у соціальних мережах. Цією світлиною, яку зробив луцький фотограф Василь Охріменко, проілюстрували свої повідомлення про зливу у Луцьку безліч всеукраїнських ЗМІ. Віднайти автора фотографії та її героїв вдалося «ВолиньPost».

Коли 30 липня у Луцьку розпочався величезний дощ, Андрій Ганін (23 роки) і Олександр Однорал (24 роки) були вдома і спостерігали за стихією з вікна.

Хлопці – сусіди, разом зі ще одним товаришем винаймають квартиру на вулиці Кравчука. Андрій – із Ковеля, нещодавно закінчив біологічний факультет Східноєвропейського університету, займається ремонтом скла в автомобілях. Олександр родом із села Верба Володимир-Волинського району, працює на заводі «Кромберг енд Шуберт».

Хлопці ведуть активний спосіб життя, займаються спортом. Добре плавають, хоча ніколи плаванням професійно не займалися. Вважають себе людьми без комплексів. Тому коли є нагода розважитися, використовують її.

«Ми були вдома. Спостерігали за стихією. Були дуже вражені. Спершу самі знімали на відео, а потім вирішили, що треба прогулятися. Коли дощ трохи вщух, ми пішли на вулицю», – розповідає Андрій.

«Спочатку я побіг на дитячий майданчик у нашому дворі і веселився там. Навіть не бачив, що за мною спостерігають. Андрій знімав відео і сміявся з моєї витівки, але сусіди теж знімали і встигли викласти в інтернет першими. Через годину після того відео вже було на YouTube», – каже Олександр.

Нині відео «Потоп.Луцк. 30.07.13. Чувак сходит с ума» має понад 46 тисяч переглядів.

«Це перша популярність в житті. Наша хвилина слави», – жартує Олександр.

Повеселившись на дитячому майданчику, Олександр з Андрієм вирішили прогулятися далі. Дійшли до проспекту Соборності, де зупинка «Аверс», і побачили, що там справжній потоп.

«Ми йшли поки могли. Стало важко йти – довелося пливти… Я кілька разів помічав спалахи. Але, по суті, не дуже заглядали, хто на нас дивиться і як реагує. Ми були «на своїй хвилі», – розповів Олександр.

Зафіксувати екстремальний заплив вдалося луцькому фотографу Василю Охріменку.

Чимало користувачів у соцмережах висловлювали думку, що це - Photoshop

Фотографія миттєво стала найпопулярнішою ілюстрацією зливи в Луцьку серед користувачів соцмереж, її взялися публікувати інтернет-видання. Цю світлину показали і у телевізійних новинах, згодом надрукували деякі газети. А самі хлопці, звісно, стали «зірками».

«З нами тоді був ще один наш сусід. Але на фото він не потрапив, бо не плив», – розповів Андрій Ганін.

«Підступні підводні перешкоди – бровки, листя зверху, смітники. Біля «Салюту» хотіли врятувати холодильник, який безпомічно плавав, але не вдалося. Вода не смерділа і ми не поранилися. Пливли акуратно. Тільки майку загубили», – розповів Андрій.

«Дощ був такий теплий, класний. Ми нічим не заразилися. Бо про це часто запитують. Прийшли додому і гарно помилися», – додав Олександр.

Ще одне популярне запитання, яке, зі слів хлопців, їм часто задавали після появи фото: чи були вони тверезими.

«Ми були тверезі. Просто було дуже скучно дивитися з вікна. Я з самого дитинства люблю спостерігати за такою стихією», – каже Андрій.

«Ми доволі часто отак життю радіємо. Не очікували, що так вийде. Фотографії у новинах на телебаченні, в газетах. Гордість брала!» – зізнався юнак.

«Десь через два дні телефонує мама і розповідає, що бачила у новинах, як Луцьк затопило. І переказує, як два хлопці гребуть. Мам, ти сина рідного не впізнала?», – сміється Олександр.

На такі веселощі хлопців і батьки, і друзі відреагували позитивно. Дехто жартома просив автограф. Олександра навіть зустрічали з оплесками на роботі. У соцмережах в друзі почали проситися незнайомці.

«Ми розуміємо, що стихія несе біду. Але ми намагаємося у всьому бачити щось хороше», – кажуть хлопці.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>