У кабінеті сімейного лікаря на вулиці Привокзальній, 13 встановлено сучасний електрокардіограф

Працівники кабінету сімейного лікаря Луцької міської поліклініки №1, який розміщений на вулиці Привокзальній, 13, отримали електрокардіограф.

Під час передачі обладнання начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель зазначив, що електрокардіограф – це  найнеобхідніше обладнання в роботі сімейного лікаря, терапевта. За його словами, амбулаторія буде обслуговувати 10000 населення Привокзального району, з них - 2000 дітей. У ній працюватиме 5 лікарів. Таку допомогу людина має отримувати у межах пішохідної доступності. «Це дуже важливо, адже у районі дуже багато людей літнього віку, яким потрібен постійний нагляд і кваліфікована медична допомога», – додав він.

Федір Кошель подякував благодійному «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який і подарував обладнання.

У свою чергу, головний лікар КЗ «Луцька міська поліклініка №1» Ігор Гнетньов зазначив, що до цього часу лікарю з Луцької міської поліклініки №1 потрібно було їхати через все місто, щоб надати допомогу жителям Привокзального району. Передбачено, що 80% проблем буде вирішуватися на місці, в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. 20% будемо скеровувати у поліклініки на додаткове обстеження. Ігор Гнетньов зазначив, що кардіограф – незамінна річ у роботі сімейного лікаря. За його словами, загальновідомо, що в структурі смертності перше місце займають серцево-судинні захворювання. Їх діагностика починається з електрокардіограми. Він переконаний, що це нове і сучасне обладнання, безумовно, життєво необхідне людям, адже дозволить не допустити, попередити захворювання серцево-судинної системи, або виявити їх початковій стадії.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>