Військова прокуратура на Ковельщині відсудила земельну ділянку вартістю 150 мільйонів

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері відстояла у Вищому господарському суді України рішення про повернення державі земельної ділянки у Ковельському районі на Волині площею понад 10 тисяч гектарів.

За інформацією прес-служби прокуратури Західного регіону України

з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, розгляд справи відбувся 5 серпня. Вищий господарський суд України залишив без змін постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 16 січня 2013 року про визнання недійсним розпорядження Ковельської районної державної адміністрації щодо підтвердження законності користування лісозаготівельним підприємством «Тур» земельною ділянкою Міністерства оборони України, де раніше розміщувався авіаційний полігон. Площа повернутих земель – 10027 га. Вартість ділянки понад 150 мільйонів гривень.

Як повідомив виконувач обов’язків прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері – старший радник юстиції Євген Парамонов, позов щодо скасування рішення РДА заявлений прокуратурою до суду ще 2008 року. Справа декілька разів розглядалася у Вищому господарському суді України.

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>