Україна проведе переговори з Росією за поставки від «Roshen»

Міністерство економічного розвитку і торгівлі чекає, що переговори про відновлення поставок кондитерської продукції виробництва української корпорації «Roshen» можуть початися до кінця цього тижня або на початку наступного тижня.

Як передає УНІАН (http://www.unian.ua/news/588388-ukrajina-planue-rozpochati-peregovori-z-rf-schodo-roshen-do-kintsya-tijnya.html), про це за підсумками засідання Кабінету міністрів заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

«Ми чекаємо, що переговори почнуться наприкінці цього або на початку наступного тижня», – сказав Максюта.

Раніше асоціація «Укркондпром» висловила надію, що на цьому тижні відбудуться російсько-українські

переговори з питання відновлення поставок кондитерських виробів «Roshen» до Російської Федерації. Як очікувалося, переговори мали початися у понеділок, 5 серпня. Проте російська сторона заявила, що ніяких переговорів на цю дату не планувала.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив про введення заборони на поставки до Росії продукції української корпорації «Roshen».

30 липня Росспоживнагляд заявив про виявлення в кондитерській продукції української корпорації «Roshen» бензапирену, що має канцерогенні властивості.

31 липня Росспоживнагляд повідомив Федеральній митній службі Росії про заборону на поставки на територію РФ продукції чотирьох фабрик «Roshen».

Тоді ж Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду, в якому просила про негайну зустріч для вирішення питання щодо заборони на поставки продукції української кондитерської корпорації «Roshen» на територію Російської Федерації.

6 серпня Росспоживнагляд повідомив, що основною претензією до кондитерських виробів «Roshen» є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці.

У той же час Білорусь, Молдова і Казахстан з подачі РФ теж провели перевірку продукції українських кондитерів, і порушень не виявили.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>