На Ставропіллі українець розстріляв кримінального авторитета й начальника міліції в помсту за дітей (відео)

У Ставропольському краї Росії трапилася серія жорстоких вбивств і замахів, жертвами яких став кавказький

бізнесмен, лікар і два міліціонери. До злочинів виявився причетним пасічник, який мстився суспільству за смерть своїх дітей подібно головному героєві фільму «Ворошиловський стрілок». На даний момент 51-річного господаря пасіки Олександра Тарана ув’язнений. Чоловік повністю викритий у скоєних тяжких злочинах, а головним доказом проти нього стала єдина волосина, виявлена на знайденій зброї.

Матеріал про народного месника опублікував сайт «Український Кавказ» (http://kavkaz.in.ua/?p=616). За даними слідства, заарештований став серійним вбивцею після того, як вирішив кинути виклик наркомафії, бажаючи помститися за свою загублену сім’ю.

Таран два роки вистежував і розстрілював людей, яких вважав прямо або побічно причетними до смерті своїх дітей. 20-річна дочка Олександра померла від передозування наркотиками, а 25-річний син загинув від побоїв невідомих хуліганів. Після цього жертвами пасічника-месника стали місцевий бізнесмен-кавказець,

оперативник і начальник кримінальної міліції району. Важке поранення також отримав лікар, який лікував його дочку.

Усе розпочалося влітку 1994 року, коли дочка Олександра – Наталя Таран – померла в районній лікарні. Найбільше батька шокувала причина її смерті – доза наркотиків.

Батько намагався дізнатися, хто підсадив його доньку на героїн, вимагав покарати негідників, але міліція спустила справу на гальма. Таран не змирився, намагався докопатися до правди. А через сім років у будинок Тарана прийшло нове горе – його сина Володимира жорстоко побили на дискотеці, до смерті. Вбивць так і не знайшли. Тоді, за версією слідства, пасічник купив автомат Калашникова і присягнув на могилі дітей, що помститься за них. Він вирішив судити і страчувати сам, не озираючись на владу і закони.

Першою жертвою месника став місцевий авторитет Магомед Еркен. Таран був переконаний, що його

племінник причетний до загибелі сина. Пасічник дочекався кавказця біля хвіртки його будинку в райцентрі Олександрівське. Олександр “зробив не менше 12 пострілів з автомата АКМ, у результаті чого потерпілий помер на місці”.

Наступною ціллю став головний лікар місцевої лікарні Сергій Грес. Медик, на думку месника, був винен у смерті його дочки, оскільки не зміг її врятувати або не захотів. У той вечір Сергій Грес відпочивав удома. Пасічник в останню хвилину пошкодував його, зробивши калікою одним прицільним пострілом у плече.

Карний розшук так і не зміг розкрити вбивство бізнесмена і замах на лікаря. Ці злочини слідчі взагалі не пов’язували один з одним. Ніхто не підозрював тихого пасічника, якого майже щодня бачили на кладовищі.

Потім Олександр став карати і міліціонерів, вважаючи, що вони покривають наркодилерів, причетних до смерті його дочки та сина. Месник дочекався старшого оперуповноваженого 38-річного Олега Танчика і снайперським пострілом звалив його наповал.

Через півроку Олександр пострілом у спину вбив начальника кримінальної міліції Олександрівського ОВС Володимира Штану. З місця вбивства він пішов спокійною і впевненою ходою. На сусідній вулиці він зустрів односельців. Вони й подумати не могли, що цей спокійний, усміхнений чоловік щойно покарав міліціонера за невиконання своїх обов’язків.

Крім того, Таран посягав на життя співробітника ДПС ДІБДР міста Світлограда і членів його сім’ї. Цей замах Таран скоїв після того, як було складено протокол про адміністративну відповідальність, і йому відмовилися повертати автомобіль.

Слідчі буквально рили землю, щоб зловити Олександра Тарана, який влаштував справжній терор у райцентрі. Спочатку вони думали, що їх колег відстрілюють місцеві бандити. Але оперативні розробки ні до чого не

призвели. А пасічник останні чотири роки спокійнісінько жив в Олександрівському. Вирахували чоловіка випадково. Житель села знайшов у лісосмузі, недалеко від пасіки Тарана, загорнутий у старий халат автомат Калашникова з саморобним глушником. Міліціонери обійшли майстрів, і один слюсар пригадав, що Олександр замовляв у нього дивну трубку.

«Казав, що насадка для газового пальника – вулики гріти», – пояснив майстер.

Оперативники навідалися в будинок пасічника з обшуком і знайшли у нього саморобний пістолет. Але головним доказом слідства стала людська волосина, яку відшукали на знайденому в лісі автоматі. Експертиза показала, що це волосся належить саме Олександру. Після цього пасічника негайно заарештували.

 

Про пасічника-месника зняли передачу на російському каналі РТР:

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>