Ірак відмовляється приймати за контрактом українські БТР (фото)

В Україні розгорається скандал навколо експорту військової техніки: судно Se Pacifica, на якому знаходяться 42 українські бронетранспортери БТР- 4, призначених для Іраку, вже декілька місяців не може вивантажити спецзамовлення. Подейкують, що зрив постачання може означати крах найбільшого контракту в історії незалежної України на експорт зброї, пишуть «Вести» (http://vesti.ua/odessa/12066-pretenzii-iraka-mogut-stoit-polmilliarda).

Контракт між Україною та Іраком був підписаний в 2009 році. Його іракській стороні фактично нав’язали США, дякуючи таким чином за участь України у війні. Угода передбачає експорт 450 одиниць військової техніки, в основному бронетранспортерів БТР- 4, які робить Харківський завод транспортного машинобудування імені Малишева. Втім, починаючи з 2010-го року Ірак отримав близько ста машин і, за повідомленнями ЗМІ, кілька разів контракт знаходився під загрозою зриву через порушення термінів.

Іракська сторона повідомила, що в корпусах є тріщини, просто замазані фарбою, і такий вантаж вони не приймуть. З квітня судно знаходиться в нейтральних водах.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>