На Ягодинській митниці «ревізори» – може постраждати начальник

З понеділка, 29 липня, начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк не з’являється на роботі. Минулого тижня його кабінет опечатали.

Як пише «Волиньнська правда» (http://www.pravda.lutsk.ua/ukr/news/53199/) з посиланням на свої джерела, за офіційною версією Романа Микитюка відсторонено від займаної посади на час проведення комплексної міністерської перевірки на Ягодинській митниці. А неофіційній розмові джерело видання в Міндоходів зазначило: команда міністра доходів і зборів Олександра Клименка «зачищає» стару гвардію Ігоря Калєтніка.

Мовляв, хлопці, наближені до нинішнього першого віце-спікера Верховної Ради України, який до парламентських виборів 2012 року працював головою Державної митної служби, до сьогодні плутають, куди переказувати гроші – чи в держскарбницю, чи на рахунки, вказані старим покровителем, членом Компартії Калєтніком.
А ще джерело повідомило: приблизно 10-12 серпня комплексна перевірка на Ягодинській митниці завершиться, і Роман Микитюк позбудеться займаної посади. Цього разу йому не вдасться вийти сухим із води, як це вже не раз бувало за час служби Романа Володимировича в митних органах. Нагадаємо, в лютому 2011-го, коли Роман Микитюк працював начальником Львівської митниці, на хабарах в особливо великих розмірах «погоріла» його заступник Клавдія Кутикіна, яку Роман Володимирович привіз до Львова з Волині. Щойно розпочався скандал із її затриманням, Романа Микитюка перевели начальником Вінницької митниці.

Кутикіній же, незважаючи на те, що оперативники зафіксували на камеру, як до неї в кабінет митники зносили доларові купюри, суд призначив три роки умовно. А згадаймо скандал на митному посту «Луцьк», який розгорівся уже після того, коли Роман Микитюк був переведений із Вінниці на посаду начальника Ягодинської митниці. «На митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці діяла вертикально побудована корупційна схема: протягом кожного дня керівники та інспектори митного поста протиправно отримували в середньому від 20 до 30 тисяч гривень», – повідомляла в листопаді 2011 року прес-служба СБУ. Суд над 17 колишніми працівни

ками та начальником митного посту «Луцьк», які відхопили основний «куш», триває й досі.
Тоді Роману Микитюку також пощастило уникнути відповідальності. Проте, аналізуючи факти цьогорічної кампанії боротьби із корупцією і хабарництвом, доходимо висновку, що Роману Микитюку втриматися на плаву тепер буде важко. Адже показова «чистка» податкових і митних органів відбувається в рамках поставлених Президентом завдань посилення боротьби із корупцією. Вже зараз маємо приклади того, як не останні люди в митній службі оформляють відпустки із догляду за дитиною, аби лише перечекати «смутні часи». Широкомасштабна кампанія під гаслом «Вор должен сидеть» зачепить кількасот посадовців високих рангів по всій Україні. І випадок із ректором Податкового університету Петром Мельником, якого взяли на хабарах, – лише її початок. До речі, Мельника не врятувало й те, що він є членом Партії регіонів.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>