Матч українських клубів таки визнали договірним – «Металіст» можуть викинути з ліги Чемпіонів

У п'ятницю, 2 серпня, спортивний суд в Лозанні виніс ухвалу відносно матчу «Карпати»-«Металіст», який відбувся 19 квітня 2008 року. Зустріч таки визнали договірною.

Вирішено відібрати у «Металіста» бронзові нагороди чемпіонату України сезону 2007/2008, автоматично їх передадуть дніпропетровському «Дніпру», який тоді прийшов на фініш четвертим.

Ряд футбольних функціонерів і гравців в обох клубах отримали умовні дискваліфікації і штрафи у розмірі від 5 до 10 тисяч доларів.

Водночас клуби не позбавлятимуть дев'яти очок в сезоні 2011/2012, але їх зобов'язали сплатити штраф у розмірі 25 тисяч доларів.

Відносно інших футболістів, які також брали участь в матчі, але не апелювали до суду, залишається в силі рішення ФФУ, згідно з яким на них накладаються штрафні санкції в розмірі від п'яти до десяти тисяч доларів і умовна дискваліфікація на три роки з випробувальним терміном два роки.

Своєю чергою УЄФА може покарати «Металіст», виключивши з Ліги Чемпіонів, після того, як Спортивний арбітражний клуб в Лозанні визнав матч харківського клубу з львівськими « Карпатами» у 2008 році договірним.

Про це Європейський футбольний союз повідомив у відповіді на запит сайту UA-Футбол (http://www.ua-football.com/foreign/champions_league/51ff7040.html).

«УЄФА взяв до відома рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) по справі договірного матчу в чемпіонаті України між «Металістом» і «Карпатами», зіграного 19 квітня 2008 року. Як наслідок, дисциплінарні органи УЄФА розглянуть можливість допуску харківського клубу до розіграшу Ліги Чемпіонів-2013/2014, покладаючись на статті 2.04.g) і 2.05 правил змагань», - йдеться у відповіді УЄФА.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>