Купатись і рибалити на орендованих водоймах тепер можуть усі

Новий порядок оренди водойм в Україні діє з 1 липня. Згідно з ініціативи Прем’єр-міністра до договору оренди водних об’єктів внесено пункт щодо обов’язковості забезпечення вільного доступу до цих водойм пересічних громадян.
Він визначається «Типовим договором оренди водних об’єктів», що затверджений постановою Кабінету Міністрів від 29 травня цього року, - пише Урядовий кур’єр.
Особливість типового договору у тому, що згідно з ініціативи Прем’єр-міністра до нього внесено пункт щодо обов’язкового забезпечення вільного доступу до цих водойм пересічних громадян: «Передача в оренду водного об’єкта здійснюється без обмеження права загального користування, якщо інше не визначено законом».

Отже, постанова чітко зазначає, що орендар ставка чи озера не має права забороняти людям купатися у водоймі. А також рибалити, плавати на човнах, здійснювати забір води без застосування споруд або технічних пристроїв, наприклад, на полив тощо.
Нова постанова має зняти соціальну напругу, особливо в селах.
Адже є чимало прикладів, коли людей, які самі ж ці ставки копали, охорона не підпускає до берега на гарматний постріл. Були випадки побиття і вбивства.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>