Білорусь тимчасово припинила пропуск збирачів ягід і грибів з України

Державна прикордонна служба України інформує, що в період з 5 серпня по 2 вересня на ділянці відділу прикордонної служби «Березове», що в Рокитнівському районі Рівненської області, тимчасово припинено пропуск осіб, які займалися збором дикоросів. Таке рішення було прийняте з ініціативи білоруської сторони.

У зв’язку з загрозою пожеж на території Поліського лісгоспу (Республіка Білорусь), командування Пінського прикордонного загону висловило прохання щодо тимчасового припинення пропуску осіб для щорічного збору ягід за спрощеною схемою для громадян суміжних з кордоном районів. Після зменшення загрози виникнення пожеж пропуск буде відновлено. Наразі Держприкордонслужба поінформувала органи місцевого самоврядування про дане рішення та ініціювала проведення роз’яснювальної роботи з мешканцями прикордоння щодо недопущення порушень законодавства України з прикордонних питань.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>