Волинські рукопашники принесли Україні третє місце на Чемпіонаті європи

Блискуче проявили себе представники провідних волинських шкіл рукопашного бою: клубів «Магістр» та «Інсайт» на Чемпіонаті Європи, який нещодавно завершився в Азербайджані. Змагання серед юнаків та дівчат середнього і старшого віку (14-15 і 16-17 років) проходили у місті Гусар в Олімпійському спортивному комплексі. У чемпіонаті брали участь 156 спортсменів із 20 країн Європи.

До складу національної збірної України з універсального бою увійшло й троє волинян: Тарас Ліщинський та Назар Пилипчук, вихованці Волинського обласного спортивного клубу «Магістр» (тренери: майстер спорту України Д.І.Грисюк, багаторазовий чемпіон України В.В. Рехнюк) та Боярчук Максим вихованець Волинського регіонального клубу рукопашного бою «Інсайт» (заслужений тренер України В.А. Паліївець, майстер спорту України І.В.Веремій, майстер спорту України О.В. Кулаков).

Змагання з універсального бою є дуже видовищним дійством, яке проходить у кілька етапів (раундів). Так, на першому етапі, два бійці з однієї вагової категорії, одягнені у червоне і синє кімоно за звуковим сигналом наввипередки долають смугу перешкод (стіна, рукохід, зруйнований міст, тунель, метання ножів, стрільба з рушниці, канатна сітка, канат і т.д.) фінішною точкою якої є боксерський ринг. За сумою меншого часу, затраченого на проходження даної смуги, один із спортсменів отримує перемогу в першому раунді. Другий етап змагань складається з 2 раундів двобою з рукопашного бою (повний контакт) або боротьби (легкий контакт). Спортсмен, який здобуває перемогу в двох із трьох раундів або виграє двобій достроково нокаутом, больовим чи задушливим прийомом, перемагає в сутичці і виходить до наступного кола змагань. Представники волинської області, які увійшли до складу Національної збірної, приймали участь в обох версіях (контактах) поєдинків з універсального бою. Так, Тарас Ліщинський («Магістр»), у легкому контакті, достроково («чистими» кидками) переміг усіх своїх суперників та вийшов до фіналу турніру, де зустрівся із чемпіоном Росії з бойового самбо. В фінальній бірцівській сутичці у другому раунді титулований суперник Тараса двічі намагався провести йому кидок відомий під назвою «пістолет». Наш земляк аби не зазнати падіння був змушений виставити руку як опору від кидка, внаслідок чого отримав травму ліктя. Незважаючи на це, волинянин зумів вистояти цей напружений раунд та вирвав перемогу у росіянина «чистим» кидком в третьому раунді. Ставши чемпіоном Європи в легкому контакті з універсального бою, Ліщинський Тарас вирішив не зупинятись на досягнутому та позмагатись за нагороди в наступні дні змагань в повному контакті. Здолавши кількох своїх суперників за правилами рукопашного бою, в півфінальній сутичці Тарас знову зустрівся із тим самим спортсменом із Росії. Волинянин впевнено подолав його на смузі перешкод та за рахунок ударної техніки виграв другий раунд поєдинку. Для остаточної перемоги над суперником нашому земляку лишалось не програти третій раунд лише больовим або задушливим прийомом. Однак, як кажуть, спортивне щастя, цього разу від нього відвернулось. Провівши амплітудний кидок росіянину Тарас опинився в партері, де той раптово вихопив на больовий прийом його травмовану руку. Аби не зазнати ще більш серйозних ушкоджень, волинянин був змушений віддати йому перемогу та задовільнитись бронзовою медаллю у повному контакті. Не менш яскраво виступив на даному турнірі його друг та одноклубник - Назар Пилипчук, який у легкому контакті дійшов до півфіналу, де також поступився росіянину, зайнявши 3 місце. Проте у повному контакті подолав усіх суперників та у фіналі, незважаючи на шалену підтримку місцевих вболівальників, переміг титулованого бійця із країни-господаря змагань, ставши чемпіоном.

Проте, найрезультативніше серед наших земляків та й усього складу Національної збірної України вдалось виступити вихованцю ВРКРБ «Інсайт» Максиму Боярчуку, який у легкому контакті виборов срібло, а в повному – золото.

Здобуті спортсменами Волинської області результати (3 золотих, 1 срібна та 2 бронзові медалі) стали основним внеском у скарбничку нагород Національної збірної України (5 золотих, 2 срібні та 3 бронзові медалі), яка за підсумком всього турніру посіла 3 загальнокомандне місце! Золото чемпіонату Європи з універсального бою отримала країна – господар змагань Азербайджан, а друге місце посіла найбільш чисельна команда Чемпіонату – Росія.

Допомогу в організації поїздки волинської команди на дані змагання надали Народний депутат України Президент Благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігорь Палиця, керівник Волинського управління громадської організації «Всеукраїнська спеціальна Колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю» Станіслав Куренда та директор ТзОВ «Естрелла» Олександр Передрій.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>