Державтоінспекція Волині отримала надсучасні автомобілі від Євросоюзу (фоторепортаж)

Першого серпня в обласному управлінні ДАІ у Волинській області відбулася передача ключів від п’яти мікроавтобусів «Рено-Мастер», «нафаршированих» усім необхідним для роботи дорожньої міліції. Кожен такий автомобіль вартує 100 тисяч євро. Подібної техніки не має жодний регіон України. Волинь її отримала у рамках програми «Разом безпечніше» транскордонного співробітництва Польші, Білорусі та України за кошти Євросоюзу.

Як розповів командир роти супроводження УДАІ у Волинській області Сергій Михальчук, оскільки обладнання в отриманих машинах дуже складне, водії, які працюватимуть з ними пройшли спеціальне навчання у Польщі у місті Люблін, де проводилось обладнання машин. Мікроавтобуси оснащені найсучаснішими дизельними двигунами об’ємом 2,3 літри. В набір обладнання входять: дизельний генератор, пневомножиці для розрізання металу, різні типи допоміжного освітлення, кисневий костюм для рятувальних робіт в умовах токсичних випарів або сильного задимлення, вогнегасники, пісок, різні типи аптечок з найширшим набором засобів для допомоги при різноманітних травмах.  Є навіть умивальник. Також оснащені й робочі місця у пасажирському відсіку салону. Тут є ноутбук, GPS-навігація, камера для зйомки в режимі 3D, лазерний вимірювач відстаней, а також панель для управління системою кондиціонування, освітлення, сигналізації та генераторной установки.

В урочистій церемонії передачі ключів від техніки взяв участь керівник Департаменту ДАІ МВС Володимир Астапкович.

За словами начальника УМВС України області Олександр Терещук, три новеньких «Рено-Мастер» нестимуть службу при стаціонарних постах ДАІ на Волині. Одна машина залишиться в обласному управлінні Державтоінспекції, на ній слідчо-оперативна група виїжджатиме на місця ДТП. Ще один мікроавтобус передадуть у міський відділ ДАІ. Також Олександр Терещук розповів, що опрацьовується ще одна угода у рамках транскордонного співробітництва при підтримці Євросоюзу. На кінцевому етапі її реалізації ДАІ Волині має отримати ще більшу партію авто, але вже іншого призначення.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>