За кілька годин у Луцьку випала майже двомісячна норма опадів (фото, підбірка відео)

Потужна злива обрушилася на Луцьк 30 липня близько 16.00 і тривала понад дві години. Вода за лічені хвилини перетворила тротуари і автошляхи на річки і потічки. На кількох центральних магістралях міста рух було повністю заблоковано. Власники автомобілів, які потрапили у водяну пастку, змушені були просто тікати з них. Пішоходи, яких злива застала на вулиці, у кращому випадку діставалися додому босоніж, а декому просто довелося пускатися вплав. Окремі винахідливі лучани, аби зустріти своїх рідних з роботи, виходили на «велику воду» на гумових човнах.

Дощ завдав клопоту й кільком установам та організаціям. Зокрема підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій відкачували воду з підвалу Другої міської лікарні, в Обласній дитячій лікарні, у кількох міських школах, у казначействі та житлових домах.

З маршрутних таксі, що застрягли на затоплених ділянках дороги, евакуювали 45 людей (всього з водяних заторів витягли 17 маршруток та дві карети швидкої допомоги). Практично у безперебійному режимі до ранку середи на ліквідації наслідків стихії працювало 20 одиниць техніки.

Загалом, за словами синоптика Валентини Набоки, за кілька годин на місто обрушилося 122 міліметри опадів, при місячній нормі 76 міліметрів. Як кажуть у Волинському гідрометеоцентрі, саме над Луцьком відкрилися небеса, адже практично ніде більше у Західній Україні не було настільки суттєвих злив. Для порівняння, навіть у тому ж Володимирі-Волинському за 30 липня випало всього 0,3 міліметри опадів.

 

 

 

photo.php?v=10200326287456537

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>