У новий храм на Ратнівщині передали ікони аж з Новокузнецька

Нещодавно збулася давня мрія православних жителів Млинового Ратнівського району, що на Волині, – у їхньому рідному селі освятили храм. Раніше віряни добиралися на службу Божу у сусідні населені пункти. Ще восени 2008 року у самому центрі села освятили місце, а вже навесні 2009 місцева бригада робітників – Іван та Роман Аврамуки, Федір Ліхван та Павло Корнелюк – розпочала будівництво.

Кошти збирали з кожного двору, й у інших селах Ратнівщини, їздили й у сусідні райони. Допомагали фінансово й меценати – народний депутат України Степан Івахів, керівництво СТОВ «Ратнівський аграрій». Жителька сусіднього села Доманове Марія Баран подарувала розп’яття. Дуже цінний і гарний подарунок отримали прихожани від уродженця Кортеліс, а тепер настоятеля храму Іоанна Воїна у далекому місті Новокузнецьку Кемеровської області (Росія) отця Василія Ліхвана, який передав багато ікон, котрі тепер прикрашають стіни церкви.

І от майже через п’ять років у храмі Святого пророка Іллі УПЦ Московського патріархату залунала молитва і церковні піснеспіви.

Через хворобу не зміг приїхати єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. З його благословення архієрейський чин освячення храму здійснив благочинний Гірниківської округи протоієрей Іван Хіночик. Загалом у святковому дійстві взяли участь двадцять священиків Гірниківського, Ратнівського та Ковельського благочинь. Звершувати службу у храмі буде отець Микола Горун, настоятель церкви села Доманове.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>