Волинська єпархія УПЦ КП організовує заупокійний молебень з нагоди 100-річчя від дня смерті Лесі Українки

1 серпня минає сто років, як відійшла у вічність Леся Українка. Її внесок у вітчизняну літературу величезний. Однак Лариса Петрівна Косач пройшла не тільки життя, сповнене тілесного болю, а й складний шлях д

уховний шукань, і нині потребує наших молитов. Похорон у 1913 році в Києві був доволі скромним, провести в останню путь видатну літераторку прийшло небагато людей. Тож принаймні в століття смерті помолитися за спокій її душі нам, волинянам, належить більшою громадою.

Цього дня, у четвер, із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла в кафедральному соборі Святої Трійці обласного центру після Літургії, о 10 год 30 хв, відбудеться заупокійне богослужіння. Після цього пройде хресний хід до пам’ятника Лесі Українці на Театральній площі, де буде відслужено панахиду.

Духовенство просить вірян прийти і приєднатися до цих відправ, а також спом’янути небіжчицю в приватних молитвах, аби Всевишній простив рабі Своїй усі провини й оселив її там, де праведні спочивають.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>