Росія збирається заборонити ввезення продукції «Roshen»

Російська санітарна служба ввела заборону на постачання в Росію продукції компанії «Рошен» - одного з найбільших виробників кондитерських виробів на Україні, повідомив в понеділок «Інтерфакс» керівник «Росспоживнагляду», головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко. «На жаль, наші підозри виправдалися, про що ми щиро жалкуємо. Виявлені порушення дають нам підстави ставити питання про введення заборони на ввезення усієї продукції цієї фірми», - заявив Онищенко, додавши, що митні органи вже в курсі заборони.

За словами Онищенко, «Росспоживнагляд» відібрав з московських магазинів для експертизи кондитерські вироби, зроблені на київській, вінницькій, маріупольській і кременчуцькій фабриках компанії «Рошен». В результаті відомство дійшло висновку, що продукція «не відповідає заявленим параметрам».

«Порушені вимоги до якості і безпеки. Є підстави говорити про системні порушення чинного в нашій країні законодавства про захист прав споживачів», - пояснив головний санітарний лікар.

«Зокрема, продукція Вінницької кондитерської фабрики «Конафетто» не відповідала нормативам за змістом жирів і органолептиці. Цукерки «Монблан» з шоколадом Київської кондитерської фабрики і цукерки «Монблан» крем-праліне з подрібненим горіхом, карамель з молочною начинкою «Молочна крапля» Кременчуцької фабрики, чорний шоколад «Рошен» Вінницької фабрики, цукерки «Вар'єте» з вершковим кремом і хрусткими кульками мали численні відхилення за показниками якості і так далі», - сказав Онищенко. «У шоколаді молочному «Roshen» виявлений бензопірен. Це ознака серйозних проблем, пов'язаних із забезпеченням безпеки цього виду продукції», - продовжив він перераховувати претензії «Росспоживнагляду».

Ще 11 липня Онищенко розповів «Інтерфаксу», що українські солодощі останнім часом викликають «все більшу тривогу» у його підлеглих. В першу чергу, відмітив головний санітарний лікар, питання викликає продукція «Roshen».

Тим часом, міжнародна кондитерська корпорація «Roshen», один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, поки не отримала офіційного повідомлення Російської санітарної служби про заборону постачань її продукції в Російську Федерацію, повідомили в прес-службі компанії.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>