На Волині змагалися вальники лісу

На території Зеленського лісництва ДП «Ковельське ЛГ» відбулися шістнадцяті обласні змагання вальників лісу. У затишному бору на п’яти конкурсних майданчиках, облаштованих лісівниками, вирували справжні спортивні пристрасті. Вальники із сімнадцяти лісгоспів Волині боролися за звання найкращого та можливість представляти область на Всеукраїнському рівні. Загалом у конкурсі брали участь п’ятдесят професіоналів. У кожній бригаді по два учасника – вальник лісу та його помічник.

Змагання відбувалися за Правилами міжнародної асоціації вальників лісу. Учасникам необхідно було показати свою майстерність у п’яти видах змагань: у звалюванні лісу, спилювання гілок та сучків, підготовці бензомоторної пилки до роботи, розкряжуванні комбінованим різом та у точному розпилюванні.

За результатами змагань перемогу одержав представник державного підприємства «Старовижівське лісове господарство» Олександр Цалай.

– Сьогодні моя група підтримки – це зять і син, а дружина тримає кулачки вдома, – розповідає Олександр Степанович. – Це уже в п’ятнадцяте беру участь в обласному змаганні вальників лісу.

Олександр Цалай представлятиме Волинь на Всеукраїнських змаганнях у Києві. Другий результат показав Федір Гачечко із ДП «Ковельське ЛГ». А третє – вальник лісу ДП «Ратнівське ЛМГ» Ігор Ковальчук.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>