На Рівненщині у жінки обновився церковний календар (фото)

Протягом останніх років все частіше можна почути історії про оновлення старовинних ікон. Священики кажуть, таким чином Бог закликає людей до покаяння та щирої молитви. Нещодавно подібне диво трапилося і в будинку Ірини Верославової із міста Радивилів, що на Рівненщині. Вицвілий церковний календар на очах жінки враз заграв яскравими відтінками.

 

86-річна Ірина Прокопівна розповідає, що цей чорно-білий календар вона придбала ще 1996 року. За рік папір пожовтів та вицвів, проте викидати чи палити його не стала. Жінка переконана, гріх знищувати те, на чому зображено образ Спасителя. Тож знявши святця зі стіни, поклала на підвіконні, де він пролежав майже сімнадцять років.

– Диво трапилося на другий день Водохреща, – пригадує Ірина Верославова. – Я тоді якраз хворіла і мені зробили укол. Прилягла, аж дивлюся, у вікні якесь незрозуміле сяйво. Підходжу, а зовсім вицвілий від сонця церковний календар враз розрівнявся, папір став цупким. Малюнок, на якому діти дарують Спасителю квіти, зробився яскравим, наче щойно намальований. Біленькі платтячка дівчаток почали набувати рожевого та блакитного кольорів. Орел над головою Ісуса Христа зробився золотим, здавалося, він аж іскрився... Усі лінії зображення стали чіткими та точними.

Ледве розуміючи, що відбувається, Ірина Прокопівна схопила календаря до рук. З вікна покликала сусідку, яка йшла вулицею, аби поділитися радісною новиною. Згодом про диво, що трапилося у будинку радивилівчанки дізнався і священик, попросив на деякий час оновлений календар залишити у храмі, аби люди змогли пригорнутися до нього.

– Тепер цей образ завжди беру із собою в дорогу, коли їду на лікування до госпіталю у Рівненський район. Там до мого оновленого календаря приходять і хворі, і медики. Я ж у молитвах дякую Господу за те, що така благодать зійшла на мою оселю, – схрещує руки перед образом пані Ірина. – Син взяв образ у рамку, аби папір не тріпався. Щоправда, від іконки довелося відрізати самого календаря. Тепер думаю, може треба було засклити весь плакат.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>