Вовки загризають овець

Поки в інших регіонах тихо, у Закарпатті лиха завдають людям… вовки. Так у селі Негровець, що в Тереблянській долині, люди нажахані агресивними гостями з лісу. Адже місцеві господарі вже недорахувалися кількох овець та корівки. Звірі настільки осміліли, що минулого року на очах у вівчарів загризли майже десять овечок.

Війну оголосили вовки селянам ще двадцять літ тому. І не дивно. Адже в Негровці масово утримують худобу: півтори тисячі овець, до сотні коней, чимало корів. Усі вони влітку випасаються на пасовищах і часто далеко від домівок. Хоча навіть узимку сіроманці забігають і в саме село. Не рятують і домашні собаки – їх вовки загризають, коли ті на ланцюгах.

Навідуються хижаки і в сусідні села Синевир та Колочаву. Тож на зібраннях селян люди заявляють, що треба йти в наступ і відкрити полювання на таких «санітарів лісу». Колись за вбитого вовка мисливця заохочували кількома кубометрами деревини, тепер такого стимулу немає. Однак як нині стріляти, якщо вовки поживають собі у Національному парку «Синевир», де полювання заборонене. І як діяти селянам у такому випадку? Робити засідки на вовків чи все ж просити, щоб «зверху» дали добро на відстріл?

Марія ДУБУК,

Закарпатська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>