Антимонопольники зацікавилися діями нового керівництва «Волиноторфу»

Наприкінці минулого року голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук похвалився значним зниженням цін на торфокрихту на підприємстві «Волиньторф». Вартість тонни палива знизилася до 40-45 гривень за тонну. Однак на початку 2013-го навколо успішного торфовидобувного підприємства розігрався скандал. Профільне міністерство не забажало продовжувати трудову угоду з тодішнім керівником «Волиньтрфу» Іваном Киричиком. Натомість зі столиці прислали нового керівника Олександра Шульгу. Колектив підприємства побачив у цьому кроці спробу розпочати процедуру рейдерського захоплення. Люди повстали, і на знак протесту вдалися навіть до перекриття траси. Про свою допомогу і солідарність з колективом заявляли депутати-мажоритарники від Волині. Міністерство тимчасово відкликало Олександра Шульгу з Луцька, і кожен з народних обранців, бажаючи пропаритись на цій темі, заявляв, що саме він відстояв «Волиньторф». Та коли усе вляглося на Волинь повернувся Олександр Шульга і взявся за керівництво підприємством. За його розпорядженням ціна на торфокрихту зросла всемеро – з 45 до 315 гривень за тонну. На дії нового директора Борис Клімчук під час відеоселектору пожалівся Віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу.

Не залишився не поміченим ціновий стрибок і у Волинському регіональному відділенні Антимонопольного комітету України. Як зазначив його керівник Віктор Гупало, на виправлення ситуації Олександру Шульзі дали кілька днів. Якщо відповідної реакції не буде, антимонопольники вимушені будуть розпочати справу проти підприємства і провести його позапланову перевірку.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>