Українці – в трійці лідерів серед пияків

Як відомо, Україна за багатьма показниками пасе задніх, а от серед пияків ми – у трійці лідерів: в середньому українець випиває вісім літрів горілки на рік. Більше від нас п’ють лише в Росії та Білорусі. Як кажуть, дожилися. Люди літнього віку ще пам’ятають, як колишні весілля обмежувалися однією пляшкою горілки і «кілішком». З ним обходили гостей – і на цьому пиятика закінчувалася.

За результатами досліджень британської компанії, яка вивчає світовий ринок алкоголю, Росія в цьому рейтингу лідирує (13,9 літра на людину), друга – Білорусь (11,3 літра). Далі у списку йдуть ще одні наші сусіди – поляки. У Польщі на людину припадає сім літрів. Привчилися до оковитої і казахи, де одна людина за рік випиває 5,9 літра.

Усього жителі Землі у 2012 році спожили 4,44 мільярда літрів горілки. Кубинці налягають на ром (4,9 літра на жителя), французи – на віскі і скотч (1,9 літра), філіппінці – на джин (1,4 літра), а мексиканці, зрозуміло, – на текілу (0,63 літра).

Якщо українці традиційно віддають перевагу горілці, то росіяни стали третіми за споживанням текіли. США зайняли перше місце за вживанням текіли.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>